La reunió celebrada avui a l'ajuntament de la Seu ha anat a càrrec de la regidora d’Educació, Mireia Alba, el vicerector de la Universitat de Lleida (UdL), Xavier Gómez Arbonés, el coordinador de les PAU de la UdL, Joan Cecilia, el president del tribunal de la Seu d’Urgell, Antoni Colom, i la cap de secció d’Accés i Beques, Montserrat Pifarré; així com els directors dels tres centres pirinencs: Xavier Falcó de l’IES Joan Brudieu de La Seu d’Urgell, Antoni Trujols de l’IES Pere Borrell de Puigcerdà i Joan Carles Farré de l’IES Hug Roger de Sort.
La regidora d’Educació de l’ajuntament urgellenc, Mireia Alba, ha remarcat la importància que els estudiants de la Seu i de l’Alt Urgell, així com els alumnes de la Cerdanya i el Pallars, puguin realitzar les proves d’accés a la universitat a la nostra ciutat, ja que “no només es descentralitza aquest procés acadèmic sinó que, a més a més, bona part dels estudiants de batxillerat pirinencs s’estalvien realitzar llargs desplaçaments durant els tres dies que dura aquesta prova”.
D’altra banda, l’ajuntament de la Seu han tornat a sol·licitar a la Universitat de Lleida una jornada d’informació a la nostra ciutat sobre l’accés a la universitat, l’oferta universitària i serveis universitaris dirigida no només als joves estudiants de batxillerat i dels cicles formatius de grau superior sinó també als pares i mares que hi estiguin interessats.
El fet que se celebrin aquestes proves de selectivitat a la Seu d’Urgell permet un estalvi econòmic a les famílies de més de 100 joves estudiants de tres comarques del Pirineu, estalviant-se de viatjar fins a Lleida durant els tres dies que es realitzen aquestes proves.
Les PAU són proves anònimes, idèntiques per a tots els estudiants de Catalunya i es realitzen simultàniament a fi de garantir al màxim la igualtat d’oportunitats dels estudiants que s’hi presenten amb l'objectiu de valorar la maduresa acadèmica dels estudiants i avaluar-ne els coneixements i les competències adquirides en el batxillerat. Per això es prepararen exàmens que permeten mostrar competències acadèmiques bàsiques i, en general, la formació adquirida tant en les matèries comunes com en les de modalitat.
Finalment, la qualificació definitiva de les PAU s’obté fent una mitjana ponderada entre la nota mitjana de l’expedient del batxillerat i la nota derivada dels exàmens que es fan durant les proves. La nota de batxillerat suposa el 60% i la de les proves el 40% d’aquesta qualificació definitiva. La durada dels exàmens de cada matèria és d’una hora i mitja (a excepció de dibuix artístic que és de tres hores).
Reunió preparatòria per la selectivitat La regidora d'educació, Mireia Alba amb els responsables acadèmics de la UdL i els centres educatius de les tres comarques.