Perquè un esport es consolidi en el programa olímpic ha de respectar dos principis claus: l’equitat i la universalitat. Per a complir aquests objectiu la Federació Internacional de Canoa (ICF) ha posat en marxa un pla de desenvolupament per difondre la pràctica d’aquesta modalitat en els cinc continents, i així augmentar el nombre de països practicants.
A partir del Campiont del Món d’Ausburg del 2003, la ICF i el Comitè Organitzador, organitzen un camp d’entrenament, per acollir fins a 30 places de palistes de països en els quals s’està desenvolupant la modalitat, però encara no tenen entitat pròpia per participar per ells mateixos en el Campionat del Món.
Amb la finalitat de tenir una participació prou digna, es posa en marxa un camp de treball de 10 a 15 dies de duració, en el qual s’equiparà a tots els participants amb el material específic de la modalitat, assistits, per un grup d’entrenadors perquè puguin millorar el seu nivell i agafar l’experiència necessària. La ICF es fa càrrec de totes les despeses de transport dels palistes i el Comitè Organitzador es fa càrrec de les despeses d’allotjament i dietes, i per la seva banda la Real Federación Española de Piragüismo (RFEP i la Federació Catalana de Piragüisme (FCP), de tot el que fa referència al material esportiu.
Mitjançant aquest projecte, el Comitè Organitzador gaudirà de la presència de fins a 75 països diferents, representats en un Campionat del Món com aquest. D'altra banda, i amb la finalitat d’equitat i universalitat, el programa dóna també preferència als països que puguin aportar al seu equip atletes femenines. Per un altre costat, per a la pròxima olimpíada, la ICF ha establert un programa per a detectar futures promeses de l’esport per a les federacions en vies de desenvolupament. D’aquesta manera, la selecció d’aquest país serà prioritari en la participació en el Campionat del Món.
Tanmateix, la ICF pretén que aquest pla perduri en el temps i tingui un seguiment i recolzament, amb la col·laboració de les Federacions Nacionals que tenen vincles històrics i convenis de col·laboració amb els mateixos. En el cas d’Espanya, desenvolupa aquesta funció amb les països llatino-americans, a part de col·laborar amb Andorra i Portugal.
Des d’Anglaterra es recolza als països de la Commonwealth, i el mateix des de França amb el Marroc, i Japó i Austràlia amb els països asiàtics, etc.
En aquest Campionat del Món de la Seu d’Urgell, el camp d’entrenament començarà el dia 26 d’Agost, a partir d’aquest dia tindran reservat l’ús del canal d’aigües braves exclusivament per a ells durant els 5 dies següents; a partir del dia 1 de setembre tindran les seves hores d’entrenament, juntament amb els altres països. De moment ja hi ha 20 països confirmats dels cinc continents per assistir en aquest camp d’entrenament: Àfrica: Nigèria, Marroc i Uganda, Amèrica: Argentina, Colòmbia, Costa Rica i Veneçuela, Àsia: Kazajstán, Uzbekistán, Líban, Malàsia, Nepal, Taiwan, Turquia i Tailàndia, Europa: Hongría, Armènia, Ucraína i Bielorússia i Oceania: Illes Cook.
Recordem que a partir del passat 5 d’agost ja es poden comprar les entrades per internet, pagant amb targeta, a partir d'aquest dimarts, es poden comprar al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i a l’Oficina d’Informació i Turisme de La Seu d’Urgell i a partir del 10 de setembre a les guixetes del Parc del Segre (Escales de l’Adoberia), una hora abans del començament de les competicions. El preu de les entrades es de 10 euros per les classificatòries (dijous i divendres) i 15 euros per les semifinals i finals, (dissabte i diumenge). L’abonament per a tot el Campionat es de 30 euros.
Descens de piragües al Parc del Segre. Descens de piragües al Parc del Segre.