La Diputació de Lleida atorga 73 ajuts per impulsar la presència internacional d’empreses de Ponent

56 empreses de la demarcació reben més de 110.000 euros per participar en fires i salons internacionals, amb l’objectiu de potenciar la seva projecció i competitivitat a l’estranger

Publicat el 28 de juliol de 2025 a les 13:28
Actualitzat el 28 de juliol de 2025 a les 13:29

El Butlletí Oficial de la Província de Lleida (BOP) ha publicat la resolució de la convocatòria 2024 destinada a empreses de la demarcació per fomentar la seva presència en fires i salons internacionals. La Diputació, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha aprovat 73 ajuts per un import total de 111.924,86 euros, que beneficiaran 56 empreses.

Aquest programa, obert el març de 2025, té com a objectiu principal potenciar la projecció internacional de les empreses lleidatanes, facilitant la seva participació en esdeveniments firals de referència. Les empreses seleccionades provenen de diversos punts del territori, com Lleida ciutat, Torrefarrera, Les Borges Blanques, Juneda, Tàrrega, La Seu d’Urgell, entre altres, mostrant la diversitat i dinamisme empresarial de la comarca.

Els sectors amb més presència són la maquinària agrícola i la tecnologia aplicada a l’agricultura, així com el sector agroalimentari, destacant productors de vi, fruits secs i torrons. També s’hi inclouen projectes relacionats amb el disseny, les arts visuals i les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), cosa que reflecteix l’amplitud de l’activitat econòmica amb projecció internacional a la demarcació.

Les fires internacionals on participen aquestes empreses inclouen certàmens de prestigi com la Fruit Logistica de Berlín, Anuga FoodTec a Colònia, SIAL a París o ProWein a Düsseldorf, entre d’altres. La presència en aquests esdeveniments permet a les empreses accedir a nous mercats, establir contactes comercials i generar col·laboracions estratègiques.

Els ajuts cobreixen fins al 30% de les despeses relacionades amb la participació en fires, incloent drets d’inscripció, lloguer d’espais, manteniment i serveis de traducció o interpretació, amb un límit de 2.000 euros per sol·licitud. Poden optar-hi empreses amb domicili social i centre de treball a la demarcació de Lleida amb un volum de negoci inferior als 10 milions d’euros, així com entitats sense ànim de lucre amb seu a la zona.

Aquesta iniciativa és una aposta clara per reforçar la competitivitat i la presència internacional del teixit empresarial lleidatà, ajudant a ampliar les seves oportunitats comercials en un mercat globalitzat.