
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) farà la seva estrena oficial a la Seu d’Urgell aquest divendres 5 d’agost, a les deu de la nit, amb el concert del conjunt Los Músicos de Su Alteza. La Sala de Sant Domènec, escenari del recital, ha acollit aquest dilluns la presentació del certamen, a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, el regidor de Cultura urgellenc, Jordi Martin, i el director del festival, Miquel Colom.
Albert Batalla ha valorat el fet que el FeMAP suposa “una iniciativa de suma cultural i turística de les comarques del Pirineu”. L’esdeveniment entra en l’estratègia a nivell de Catalunya d’oferir un conjunt de festivals temàtics de primer ordre. Així, el FeMAP omplirà en la música antiga l’espai que ja ocupen, per exemple, el festival de Terrassa en el jazz, el dels Jardins de Cap Roig en artistes de prestigi internacional o bé el Sónar en música electrònica.
Miquel Colom ha animat els urgellencs i urgellenques a fer-se seu el FeMAP, ja que “pot ajudar la ciutat no només a l’hora de portar música de qualitat sinó també de portar-hi visitants”. De la seva part, Jordi Martin ha remarcat el paper de lideratge que vol tenir la Seu en la nova proposta, juntament amb la resta de municipis que hi prenen part. En aquest sentit, s’ha recordat el bagatge dels 35 anys del Festival Brudieu, la feina feta pel desaparegut Alfons Carrillo i també els cursos que havia fet antigament a la Seu el gran referent en la recuperació de música antiga, Jordi Savall.
La Salade Sant Domènec acollirà quatre concerts més del FeMAP: dijous 11 d’agost amb la Capella de Ministrers de València; el 18 d’agost amb l’Orquestra Barroca de Sevilla; el 2 de setembre amb La Xantria i Vespres d’Arnada; i el 9 de setembre amb Nuevo Sarao.
A més a més de la Seu, el FEMAP compta amb la implicació dels ajuntaments d’Estamariu, les Valls d’Àneu, Tremp, La Pobla de Segur, Vielha i la Vall Fosca. La idea, que vol optimitzar recursos en l’àmplia oferta de concerts d’estiu al Pirineu, ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. El projecte neix amb una inversió de 300.000 €, dels quals l’Ajuntament de La Seu d'Urgell n’assumeix el 16% (50.000 €), el mateix pressupost que tenia el Festival Brudieu.
Més informació a: www.femap.cat