El marc de col·laboració s’estén a les activitats següents:
-La col·laboració entre els grups de recerca d'ambdues universitats i el desenvolupament de projectes de recerca conjunts.
-La col·laboració entre els programes de doctorat de les dues institucions.
-La creació de doctorats conjunts.
-La mobilitat dels estudiants i del professorat.
-La doble titulació o la titulació conjunta dels estudiants de les dues institucions.
-La compartició d'infraestructures i de recursos docents i de recerca.
Com a primer fruit de l’acord, les dues institucions universitàries han volgut enfortir de manera immediata la col·laboració en el marc dels estudis de doctorat. A partir d’ara, doncs, els programes de doctorat de la UB i el programa de doctorat de l'UdA col·laboraran en la direcció de tesis doctorals, la compartició d'activitats formatives i de recerca, i la mobilitat dels doctorands.
Així, cada universitat podrà oferir activitats formatives incloses en l’oferta de l’altra, i es promouran els seminaris conjunts o jornades doctorals, amb objectiu de fer conèixer els treballs de doctorat i poder intercanviar experiències entres els doctorands. D’altra banda, les universitats facilitaran que el seu professorat i investigadors pugui dirigir o codirigir tesis doctorals de doctorands de l'altra universitat, i en aquest mateix sentit, compartiran dades de recerca relacionades amb les tesis. Finalment, facilitant la mobilitat, es promouran les estades de recerca i la realització d'activitats formatives de doctorands d'una institució a l'altra institució.
Les relacions entre ambdues universitats daten de l’any 2007, quan van començar a cooperar en la formació teòrica del bàtxelor d’especialització en infermeria obstetricoginecològica (llevador/a). De cara al futur, tant l’UdA com la UB tenen la voluntat d'estendre la col·laboració a nous àmbits de l'activitat acadèmica, com ara la formació reglada de primer i segon cicle, i la formació continuada.