L'estudi l'ha fet l'enginyer aeronàutic i en telecomunicacions Xavier Prats, i acompanya el pla especial de delimitació de sòl de l'aeroport que la Generalitat ha sotmès recentment a informació pública. Un extracte de l'estudi es publica al número 12 del setmanari LES MESURES. L'enginyer s'ha hagut de basar en suposicions i hipòtesis perquè encara no hi ha un pla director que determini com serà exactament l'aeroport.
Prats s'ha basat en dos opcions: l'una preveu un canvi en l'orientació de la pista, que es dirigiria cap a l'est, i l'altra conserva l'orientació actual però amb l'ampliació de la pista en 1.500 metres. La primera opció és la que provocaria menys impacte sonor en el voltant. Només el poble d'Adrall dins d'un dels nivells de sensibilitat màxima que fixa la llei però no es considera nociu per a les persones.
Pel que fa a la quantitat de vols que podria rebre l'aeroport, l'enginyer suposa que hi haurà un parell de connexions diàries amb aeroports importants de la Península Ibèrica, alguns vols charter o vols regulars procedents del Regne Unit, Països Baixos o Alemanya, un vol comercial diari i avions privats atrets per l'oferta turística del territori. L'informe situa la flota d'aeronaus de l'aeroport de la Seu en un nombre mitjà de 169 vols diaris: un 95% serien d'aviació general, i un 5% d'aviació comercial regional.
Aeroport de la Seu. L'aeroport de la Seu, ubicat entre els municipis de Montferrer-Castellbò i Ribera d'Urgellet.