La xerrada informativa va anar a càrrec dels representants de la seguretat social espanyola, Joana Serra i Josep Moscoso i del representant de la CASS (Caixa Andorrana de Seguretat Social ), Juli Fernàndez. En acabar, es va obrir un torn de preguntes que va ser molt extens per part del centenar d'assistents a l'acte que va durar gairebé tres hores. Segons Badalamenti, el volum de treballadors a la comarca de l'Alt Urgell en aquesta situació és de l'ordre d'uns 2.500 a 2.700.
Aquest col·lectiu de treballadors es queixa que a Espanya no tenen els mateixos drets sanitaris que els espanyols, ni a Andorra els mateixos que els residents a Andorra. Un dels exemples de discriminació que denuncien és que els seus fills no tenen cobertura sanitària a Andorra quan ells cotitzen el mateix que qualsevol resident a Andorra, perquè preval el lloc de residència dels fills, fins i tot en aquells casos en que els nens tenen la nacionalitat andorrana. A més, també es va posar de relleu que quan els treballadors fronterers catalans es desplacen per Europa no tenen cobertura a la sanitat pública, ja que Andorra no és membre de la comunitat econòmica europea.
A banda de les millores en prestacions sanitàries, aquest col.lectiu reivindica també avantatges fiscals, així com ajuts pel transport públic que fan servir per accedir als seus llocs de treball, ja que el consideren 'molt car'.
Des de l'associació creuen que la base per començar a organitzar-se ha de ser la informació i és per això van programar aquesta xerrada. Baldalamenti ha manifestat la seva voluntat de fer-ne una altra més endavant que tracti la temàtica fiscal, donat l'èxit d'assistència.
Aquest col·lectiu està a l'espera d'un estudi sobre la seva situació, encarregat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, abans d'encaminar qualsevol acció. A banda d'això creuen que l'única via per arribar a solucions és la política, i que s'han de canviar lleis i el conveni entre la seguretat social espanyola i andorrana, per millorar la seva situació.
Imatge de la reunió. Imatge de la reunió.