Universitat d'estiu Ramon Llull-Puigcerdà
La Universitat d'estiu de Puigcerdà l'organitza la Universitat Ramon Llull conjuntament amb l'Associació Universitària de la Cerdanya (AUCER)
Un any més un dels signes d'identitat dels cursos d'estiu a Puigcerdà és la medicina i sanitat. Enguany presenta com a novetat unes sessions sobre l'aplicació de les tecnologies de la informació (TIC) en la relació metge-pacient i també en les infermeres, amb dos cursos diferenciats. En aquest àmbit també hi ha cursos sobre Qi Gong, cuina adaptada a les patologies, atenció a persones amb demència i primers auxilis a la muntanya i a la neu, a més de la trobada del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.
Altres dels cursos de més èxit, explica el president de l'AUCER, Francesc Armengol, són els cursos sobre vins, de l'enòleg cerdà Antoni Cot, o el d'òpera, amb Roger Alier. De la resta del programa, en destaca els cursos de constel·lacions familiars, grafologia, història, les administracions locals al segle XXI i un taller d'arranjaments florals.

Universitat d'estiu de la UdL
Uns 340 persones s'han matriculat en algun dels 19 cursos que la Universitat d'Estiu de la UdL imparteix des d'aquest dimarts fins al proper 22 de juliol a La Seu. Al conjunt de cursos de la UdL el nombre d'inscrits és de 790, ja que també se n'imparteixen dinou cursos més a Lleida, Tremp, Àger, Erill la Vall i Seròs.
La música té un paper important en l'edició d'enguany. A partir del proper dijous dia 21 tindrà lloc el Seminari de Música Instrumental a la Península Ibèrica (1750-1800). S'estudiarà l'estil, el gènere i el mercat amb diversos experts internacionals en aquest àmbit. A més a més, es fa un curs sobre Mozart.
Els cursos que acostumen a tenir més matriculats són els de nous mitjans de comunicació, educació i medi ambient. A La Seu els cursos amb més èxit són els de medi ambient, ja que es pot aprofitar el territori per fer pràctiques, i el d'educació emocional.
