Prop de 2.000 joves usen els serveis que presta el Punt Jove Actiu

Publicat el 30 de gener de 2009 a les 13:05

Les dades anuals del Punt Jove Actiu reflecteixen que les àrees d'interès més sol·licitades pels joves de La Seu i comarca són les que es refereixen a l'habitatge, l'ensenyament i les beques, la cultura i l'oci i el treball, destacant també les consultes sobre salut i prevenció, societat i participació i vacances i estades. Una altra dada significativa són les 13.304 consultes a la web del Punt Jove Actiu.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament urgellenc, Mireia Pellicer, ha mostrat la seva satisfacció per aquestes dades, ja que s'han més que duplicat les consultes respecte l'any 2007. “Això demostra, ha subratllat Pellicer, que el Punt Jove Actiu i l'Oficina d'Emancipació Jove de l'Alt Urgell són serveis útils pels joves a nivell d'informació, tramitació i assessorament”.

La regidora de Joventut també ha assenyalat que “amb la posada en marxa de l'Oficina d'Emancipació de l'Alt Urgell, on es troba situat el Punt Jove Actiu, s'impulsen polítiques de joventut per fer de pont entre els joves i l'administració amb l'objectiu d'aconseguir la plena emancipació dels i les joves de l'Alt Urgell”.

Recordem que des del passat mes d'octubre està en funcionament a la nostra ciutat l'Oficina d'Emancipació Jove de l'Alt Urgell, situada al centre cívic L'Escorxador. Aquesta oficina ofereix diversos serveis en una finestreta única com el Punt Jove Actiu, la borsa jove d'habitatge, l'oficina jove de treball de l'Alt Pirineu, així com l'assessorament en matèria de salut.

Aquest nou equipament ha estat possible gràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu (que es fan càrrec de les instal·lacions i la infraestructura) i la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social (que hi aporta 98.000 euros anuals).

L’Oficina, de 300 m², està dotada amb quatre tècnics i un dinamitzador. Es tracta de la segona oficina d’aquestes característiques que s’implanta a Catalunya (la primera és la del Montsià), ja que aborda de manera integral, pròxima i eficient qualsevol dels temes que afecten l’emancipació de les persones joves (habitatge, treball, formació, salut, cultura, mobilitat...).

Ahir va tenir lloc a La Seu d'Urgell una jornada de treball de tots els tècnics comarcals de Joventut de les comarques de Lleida i responsables de la Coordinació Territorial de Joventut. En la reunió també hi van participar, entre d'altres, el delegat territorial de Joventut a Lleida, Jordi Satorra, i van desplaçar-se fins a les instal·lacions de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell per tal de realitzar una reunió de treball i visitar també el servei de nova creació.

 

 

Imatge de la reunió dels tècnics de Joventut. Imatge de la reunió dels tècnics de Joventut.