Contrast i color en el tret de sortida de la Capitalitat de la Sardana de Manresa

L'espectacle "Espardenya de 7 vetes" fusiona la percussió de Fun Dan Mondays i la sardana de La Principal de la Bisbal i de les colles locals

La Principal de la Bisbal i Fun Dan Mondays a dalt dels escenaris de la plaça Major
La Principal de la Bisbal i Fun Dan Mondays a dalt dels escenaris de la plaça Major | Pere Fontanals
16 de març del 2024
Actualitzat a les 23:03h
L'activa percussió de la companyia Fun Dan Mondays i el so més tradicional de la cobla La Principal de la Bisbal, en dos escenaris, han ofert contrast i color en el tret de sortida de la Capitalitat de la Sardana de Manresa amb l'espectacle Espardenya de 7 vetes, que ha comptat amb la col·laboració de les entitats manresanes com l'Agrupació Cultural del Bages - Foment de la Sardana, el Casal Cultural de Dansaires Manresans i el Grup Sardanista Dintre el Bosc. L'espectacle ha tingut una gran acollida entre el públic, que no ha arribat a omplir la plaça Major.

Espardenya de 7 vetes és el nom de l'espectacle amb què Manresa ha donat la benvinguda a la Capitalitat de la Sardana aquest dissabte. L'espectacle, visualment i musicalment molt atractiu, ha estat concebut per a l'ocasió amb la barreja de sonoritats diverses i amb música en directe, un tret poc habitual en espectacles de gran format. La funció, amb direcció artística i musical del manresà Dan Arisa, s'ha portat a terme just després de l'acte institucional de proclamació de Manresa Capital de la Sardana 2024, que s'ha portat a terme al Saló de Sessions de l'Ajuntament.

Espardenya de 7 vetes és una creació de contrastos en la qual s'han fusionat en directe sons moderns i industrials propis de la companyia Fun Dan Mondays amb sons tradicionals i inconfusibles de cobla. L'espectacle, que ha inclòs una espardenya de set vetes gegant i una piràmide de bidons percussionadora, ha començat amb la sardana de lluïmentManresa Capital de la Sardana, una composició de Laia Giralt Torrescasana, que ha estat ballada per l'Agrupació Sardanista Dintre el Bosc. El xou ha continuat amb la piràmide de bidons, marca de la companyia Fun Dan Mondays, i una posada en escena de danses catalanes tradicionals, contemporànies i urbanes que han derivat en una escena que ha portat fum i foc a l'escenari. L'espectacle ha finalitzat donant la benvinguda a la Capitalitat de la Sardana i convidant el públic a ballar a la plaça.

L'acte institucional

L'acte institucional de Manresa Capital de la Sardana s'ha celebrat abans de l'espectacle al Saló de Sessions de l'Ajuntament. Núria Soler Cunill, conductora del programa radiofònic Aires de Catalunya, el programa degà de la programació sardanista a Catalunya, ha donat la benvinguda als assistents. Després ha intervingut Josep Maria Vallès Navarro, alcalde de Sant Cugat del Vallès, la ciutat que els darrers mesos ha ostentat el títol de Capital de la Sardana, i ha continuat amb el pregó a càrrec del músic manresà Natxo Tarrés.

Després de descobrir la placa commemorativa de la capitalitat, ha intervingut Xavier Treserras, de SomSardana. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha estat l'encarregat de tancar l'acte. La cobla La Principal de la Bisbal ha interpretat diverses sardanes, entre les quals, la dedicada a Manresa com a Capital de la Sardana.

Amb la inauguració de Manresa Capital de la Sardana 2024 es posa en marxa una agenda plena d'actes i activitats fins al març del 2025, algunes d'elles organitzades per a l'ocasió i, altres, que formen part de l'agenda sardanista de l'any.