Dissabte comença la venda d'abonaments del Toc d'Òpera

"Il Pirata", "Carmen" i "Cosi fan tutte" són les obres del Toc. Es començaran a donar números a les 8 del matí i la venda s'iniciarà a les 11

Publicat el 01 d’octubre de 2009 a les 18:35
Aquest proper dissabte, 3 d’octubre, es posen a la venda els abonaments per als espectacles del Toc d’Òpera, que es podran veure aquesta propera temporada que començarà a "Il pirata" el dimecres 28 d’octubre. Serà a partir de les 11 del matí que es podran comprar a taquilla, per telèfon i per internet. A partir de les 8 del matí es donarà un número a cada persona que hi hagi fent cua.

Els abonaments –un màxim de 6 per persona- costaran 144 euros i inclouran les 3 òperes d’aquest Toc. Això suposo un estalvi de 39 euros, tenint en compte que les entrades individuals de cadascun dels espectacles –que es posaran a la venda el proper dimecres 7 d’octubre i costaran 48 euros.

La temporada 2009-2010 portarà a la sala gran del Kursaal de Manresa tres òperes. Dins del circuit Òpera Catalunya, els Amics de l’Òpera de Sabadell han preparat enguany "Il pirata" de Vicenzo Bellini, "Carmen" de Georges Bizet i "Così fan tute" de W. A. Mozart. Totes tres faran com és habitual una gira per diversos teatre de Catalunya, entre els quals Manresa, que les reunirà en el Toc d’Òpera de la propera temporada.

Així, el Kursaal acollirà primer "Il pirata" el dimecres, 18 d’octubre d’enguany. "Camen" no es podrà veure al Kursaal fins l’any vinent, concretament el dimecres, 10 de març i, finalment, "Così fan tute" pujarà a l’escenari del Kursaal el dimecres, 12 de maig.

DIMECRES, 28 D’OCTUBRE DE 2009 - 21:00 h
IL PIRATA. De Vicenzo Bellini

"Il pirata" és una òpera en dos actes de Vincenzo Bellini, amb llibret de Felice Romani. S'estrenà al Teatro alla Scala de Milà el 27 d'octubre de 1827.

Vincenzo Bellini va portar el gènere del bel canto a uns nivells assolits per molt pocs compositors. Amb la seva habilitat per mantenir la tensió musical dins les seves obres, va crear peces on, sobretot les soprano, podien lluir la seva tècnica i talent, amb "Norma" com a cim de la seva carrera i una de les peces d'inspiració romàntica més importants del segle XIX. Però també era un magnífic compositor de peces a mig camí entre el seu romanticisme musical i cert classicisme en el desenvolupament de les accions, com "Il pirata", on creà una bellíssima composició, dinàmica, vivaç i plena de moments cantats que sorprenen per la seva força i emotivitat.
 

DIMECRES, 10 DE MARÇ DE 2010 - 21:00 h
CARMEN. De Georges Bizet


"Carmen" és una òpera en quatre actes de Georges Bizet, composta el 1875, sobre un llibret d'Henri Meilhac i Ludovic Halévy, basada en la novel•la Carmen de Prosper Mérimée. Es va estrenar el 3 de març de 1875 a l'Opéra-Comique de París.

És l'obra mestra del compositor. La història es desenvolupa a l'Andalusia del 1820. Els protagonistes principals són la gitana Carmen, el seu gelós amant don José, la pagesa Micaela i el torero Escamillo. Descriu la gelosia de don José envers Carmen.
 

DIMECRES, 12 DE MAIG DE 2010 - 21:00 h
COSI FAN TUTTE. De W. A. Mozart

"Così fan tutte ossia La scuola degli amanti" (Així fan totes o L'escola dels amants) és una òpera bufa en dos actes, composta per Wolfgang Amadeus Mozart l'any 1790. El llibret va ser escrit per Lorenzo Da Ponte. Porta per número de catàleg el KV 588. Va ser composta per suggeriment de l'Emperador Josep II d'Habsburg. Originàriament, l'havia d'haver compost el col•lega de Mozart, Antonio Salieri, qui va preparar la música del primer acte, per a posteriorment rebutjar-la. L'estrena va tenir lloc en el Burgtheater de Viena, el 26 de gener de 1790.

El tema de l'òpera és l'intercanvi de parelles, molt popular en el segle XIII. Anteriorment aquest tema ja havia estat tractat amb abundància, per exemple al Decameró de Boccaccio, o a Cymbeline de Shakespeare.

La traducció literal del títol és «Així fan totes» o «Totes fan el mateix». Aquestes paraules són cantades pels tres homes quan parlen del voluble amor femení, en el segon acte, quadre III, just abans del finale. Alguns han vist en el títol i l'argument de l'òpera una certa de misogínia per part de Mozart i Da Ponte.