Diumenge es reprèn el cicle de misses polifòniques a la Cova de Manresa

El Cor Lerània interpretarà en el transcurs de la celebració litúrgica, la "Missa a 4 voci" (1650) del compositor cremonès Claudio Monteverdi

Publicat el 25 de març de 2022 a les 17:48
Actualitzat el 25 de març de 2022 a les 17:54
El proper diumenge a les 12 del migdia se celebrarà la missa corresponent al IV Diumenge de Quaresma Laetare a l'església del Santuari de la Cova de Manresa amb la participació del Cor Lerània que dirigeix el navarclí Jordi Noguera per interpretar, en el transcurs de la celebració litúrgica, la Missa a 4 voci (1650) del compositor cremonès Claudio Monteverdi (1567-1643), considerat un dels més importants creadors del primer barroc musical. Amb la interpretació d'aquesta missa monteverdiana es prossegueix amb el cicle de Misses polifòniques integrat en el projecte litúrgico-musical iniciat amb motiu de l'Any Jubilar-Manresa 2022 i amb el que es vol donar una nova dimensió a la celebració eucarística incorporant-hi un seguit de composicions del gènere de la missa que, òbviament, els seus compositors van compondre per aquesta finalitat litúrgica. 

Amb l'objectiu de donar a conèixer una mica millor la finalitat i objectius d'aquest projecte litúrgico-musical iniciat en motiu de l'Any Jubilar-Manresa 2022 i amb el que es vol donar una nova dimensió a la celebració eucarística incorporant-hi un seguit de composicions del gènere de la Missa, a la mateixa església, a partir de les 11.15 AM, tindrà lloc un assaig obert amb comentaris a càrrec del sacerdot David Guindulain SJ, el musicòleg Oriol Pérez i Treviño i el mateix Jordi Noguera per exposar el sentit i construcció de la secció del Credo de la Missa. 

El cor Lerània fonamenta el seu treball a partir d'una valuosa flexibilitat i imaginació a l’hora d'abordar la música de cambra. Els seus objectius són l’exigència tècnica i interpretativa i l’expressió fresca i directa per tal d’aconseguir la màxima comunicació i fer viure la música intensament a tots els públics. Amb aquest objectiu, el cor defuig lectures superficials o urgents, buscant sempre la màxima frescor, espontaneïtat i intensitat en les obres.

El repertori que treballa el cor va del Renaixement als nostres dies: de Janequin, Lassus i Victoria fins a Kodály, Schönberg o Gasull, passant per Brudieu, Monteverdi, Gesualdo, Bach, Cererols, Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Brahms, Debussy, Britten, Fauré, Orff, Oltra, Casals, Toldrà, Taltabull, etc.