El cicle Música a l'era arriba al Verdaguer d'Avinyó amb Santi i Alba Careta

El primer cicle dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central es completarà el 30 de juny a la masia de Can Font de Manresa amb RubberSoul

Publicat el 15 de juny de 2023 a les 23:45
Actualitzat el 15 de juny de 2023 a les 23:55
Els Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central han encetat aquest mes de juny un cicle de música i patrimoni que han batejat amb el nom de Música a l'era. El projecte neix de la voluntat de dinamitzar el patrimoni de la Catalunya Central, tot reforçant els vincles dels diferents territoris que la integren i posant en valor un patrimoni arquitectònic molt representatiu d'aquest territori, les masies i, especialment, les grans masies.

Enguany, per començar, s'han seleccionat tres propostes, el Despujol de Masies de Voltregà, el Verdaguer d'Avinyó i can Font de Manresa. El Despujol té la protecció de Be Cultural d'Interès Nacional, mentre que el Verdaguer d'Avinyó i can Font tenen la protecció de Bé Cultural d'Interès Local..

La casa forta Despujol, originàriament un mas i figurant com a masia en diversos documents, va ser l'arrencada del cicle el passat 9 de juny. El jardins del Despujol, fins fa pocs anys casal dels Marquesos de Palmerola i actualment seu de l'Ajuntament de Masies de Voltregà, van acollir un concert del músic osonenc Pep Sala, més conegut per haver estat un dels referents de Sau i de la Banda del bar.

El Verdaguer d'Avinyó, masia de gran interès arquitectònic i artístic, acollirà aquest divendres a les 10 del vespre un concert dels germans músics avinyonencs Santi i Alba Careta i, a la masia de can Font de Manresa, masia de titularitat municipal i seu de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, hi actuaran el divendres 30 de juny, a 2/4 de 10 del vespre, el grup manresà RubberSoul amb el seu The Beatles Tribute.

Si bé aquest any el cicle comença només amb tres actuacions musicals, que corresponen tan sols a les comarques del Bages i Osona, la idea és poder arribar a programar una actuació a cadascuna de les comarques de la Catalunya Central. La intenció és que a la llarga, tant el Berguedà, com el Solsonès, el Moianès, el Lluçanès i l'Alta Segarra, si arriba a ser una comarca legalment constituïda, puguin disposar també d'una actuació en aquest cicle, i es puguin, al mateix temps, teixir vincles amb altres entitats que treballen per posar en valor les masies de la Catalunya Central com ara Territori de Masies, l'Ecomuseu del Blat o el projecte Ceptinavi.

Per poder posar en valor aquest interessant patrimoni que representen les masies a la Catalunya Central, els Serveis Territorials es plantegen la possibilitat de poder editar un full informatiu de cadascuna d'elles. Tractant-se de la primera edició i per poder afrontar més bé les dificultats que planteja començar de nou, s'han seleccionat masies de titularitat pública o bé amb convenis de gestió o cessió a l'administració pública.