
La sala gran del Kursaal acollirà dissabte a 2/4 de 10 del vespre el concert "Cançóbella, cançónova", a càrrec del Cor Lieder Càmera que dirigeix Oriol Castanyer. Es tracta d'un concert inclòs dins de la programació de música del Kursaal, que organitza l'Obra Social d'Unnim Caixa.
Al Kursaal sentirem des de Rossinyol a La Gallineta, passant per l'Hereu Riera i Veles e vents. I és que cançó tradicional, cançó popular, són dos termes que sovint es confonen. Es confonen perquè, tot i no ser el mateix, de vegades un acaba transformant-se en l'altre i viceversa. La música tradicional catalana era quelcom oblidat en el públic burgès del segle XIX, però gràcies a l'empenta de J. A. Clavé i dels que el seguiren va esdevenir un repertori comú en les corals de l'època i en les escoles d'avui en dia, esdevenint música popular, coneguda i cantada pel poble. Així mateix, la música d'autors com Lluís Llach, Serrat o Raimon, que va sonar amb força a la segona meitat del s.XX, es va convertir ràpidament en cançó popular, en quelcom que es cantava a les cases, places i racons amagats quan les autoritats vigilaven. Però avui en dia aquesta músic ha anat, potser, més enllà, transformant-se gairebé en música tradicional, en tonades que a algú li sonaran, les podrà cantar però no podrà identificar-ne exactament l'autor tot i saber que és una música coneguda. Han esdevingut, efectivament, música tradicional.
El cor Lieder Càmera, en motiu del seu XX aniversari, ha volgut traslladar el principal repertori llegat per el moviment de la Nova Cançó al llenguatge coral. Trenta cançons de diversos cantautors han estat adaptades pels millors músics catalans, balears i valencians per tal que passin a formar part de l'enorme corpus de música coral catalana ja existent. També forma part d'aquest projecte l'enregistrament d'aquestes obres en CD, el qual ja és a la venda i es va presentar el passat 27 de novembre al Palau de la Música Catalana.