
El Fòrum Manresa 2022 començarà aquest dijous 15 de gener. Foto: A.J.
Aquest dijous, 15 de gener, s'estrenarà el Fòrum Manresa 2022 que té per objectiu aprofundir sobre com els valors ignasians poden contribuir al lideratge i a la governança de les ciutats del futur, concretament de la capital del Bages.
Sota el nom d'Ignàgora es crearan dos espais, un dedicat a la figura de Sant Ignasi que s'anomenarà Espai Ignasi i un de destinat a debatre temes de ciutat amb clau de futur i amb voluntat d'aprofundiment i aprofitament.
El Fòrum Manresa 2022, que és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC, neix amb la voluntat de créixer i desenvolupar projectes i línies d'actuació des d'ara i fins el 2022, vinculant a entitats ciutadanes i institucions. I així, des del coneixement i els valors trobar i construir propostes a partir del diàleg ciutadà.
El programa ha estat presentat avui al migdia, en un acte celebrat al Centre d'Espiritualitat de La Cova, que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director i superior de La Cova, Pare Ignasi Riera; i el regidor de Cultura, Joan Calmet. Els han acompanyat també l'adjunta a la direcció general de la FUB, Imma Ubiergo; i la sotsdirectora de Comunicació í Estudiant a l'EPSEM-UPC, Rosa Giralt.
Una proposta per continuar la projecció de Manresa
Junyent ha valorat la iniciativa d'obrir aquest espai d'idees "que vol aprofundir sobre els valors de Sant Ignasi de Loiola i de la ciutat de Manresa". L'alcalde ha assegurat que "aquest Fòrum és una bona oportunitat per reafirmar la Manresa del 2022 i ajudar a continuar projectant-la cap enfora".
Per la seva part, Joan Calmet ha qualificat Ignàgora "com un projecte ambiciós i de llarg recorregut". Per al regidor de Cultura, el projecte Manresa 2022 "té diverses potes en les quals estem treballant des de fa dos anys –espiritual, turística, urbanística, musical -i aquesta nova iniciativa cultural lliga perfectament amb la pota espiritual que impulsa la Companyia de Jesús i La Cova". Finalment, Calmet ha assegurat que aquest projecte "és ambiciós, perquè volem que tingui una continuïtat anual i que cada any guanyi musculatura amb noves propostes i iniciatives".
Al seu torn, el pare Ignasi Riera ha mostrat la seva satisfacció per la celebració d'aquest cicle i ha recordat que Ignasi de Loiola era una persona que buscava "el coneixement intern i la seva la fondària", i ha explicat que les dues conferències "tenen com a objectiu conèixer Sant Ignasi com arquetip de pelegrí i com aquest recordava Manresa quan va explicar la seva autobiografia i va descriure el paper cabdal que va tenir en la seva vida".