Estoics Orfes s'estrena aquest cap de setmana

Interpreta "L'Amant" de Harold Pinter el dissabte i el diumenge als Carlins

Publicat el 28 de febrer de 2013 a les 18:28
Elisabet Grané i Adrià Mas són els intèrprets de l'obra. Foto: David Datzira

La jove companyia Estoics Orfes estrena la seva primera producció aquest cap de setmana als Carlins: "L'Amant" de Harold Pinter. Estoics Orfes va néixer el setembre de 2012 amb moltes ganes de crear, expressar-se i compartir moments amb el públic.
 
L'obra, interpretada per Elisabet Grané i Adrià Mas es podrà veure el dia 2 de març a les 10 de la nit, i l'endemà, 3 de març, a les 6 de la tarda.
 
Sinopsi
Una parella jove es casa. Passen els dies i l'avorriment es converteix en rutina. Tenen un problema que s'ha de solucionar i arriben a un acord. No es pot trencar. Cap comentari, cap pregunta. És un joc. Només un joc? On és el límit entre la realitat i la ficció? Seran capaços de dominar-lo?
 
Propòsits de l'obra
Harold Pinter va demostrar que les coses més ximples acaben sent les coses mes quotidianes i les més certes. En general es relaciona L'Amant amb personatges representats per persones d'una edat madura. Tot i així, llegint el text ens hem adonat que pot ser perfectament interpretat per actors joves. No creiem que sigui tan estrany que una parella de vint-i-cinc anys tingui problemes sexuals, ja que la promiscuïtat entre els joves és a l'ordre del dia.
 
La infidelitat està cada cop més acceptada (no vol dir que sigui menys dolorosa) i l'estabilitat econòmica juga un paper molt important en la vida de parella dels joves. L'escenografia d'aquesta versió està dissenyada per ser molt funcional: un sofà pot ser un llit i també una columna; una porta pot ser una finestra i també una portacigarretes. Així mateix, està dissenyada en funció de l'edat de la parella i , en ser jove, al seu pis només hi té allò que és imprescindible.

Els jocs que proposava Harold Pinter entre Sarah i el seu amant, s'han transformat en un joc de seducció que utilitz Frank Sinatra com a model a seguir. L'Amant de Harold Pinter permet una gran llibertat de creació ja que amb diàlegs realistes és possible trobar l'absurditat de la situació o fins i tot entrar dins els sentiments més purs. La nostra companyia hem preferit combinar aquests dos estils ja que les persones joves acostumen a tenir poca estabilitat emocional.