Les escoles podran veure quatre espectacles de la Fira Mediterrània

El Servei Educatiu de la Fira posa a disposició de les escoles les entrades d'un total de 10 passis dels espectacles familiars de la 14a edició

Publicat el 10 de juny de 2011 a les 21:07

La Fira Mediterrània de Manresa torna a posar en marxa el seu servei educatiu per tal d'oferir als alumnes de les escoles bagenques la possibilitat de veure alguns dels espectacles adreçats al públic familiar que estaran programats en la propera edició de la Fira. En total seran 10 passis, exclusius per a les escoles i estan programats pels dies 3 i 4 de novembre (dijous i divendres, en horari escolar). Amb aquesta iniciativa, l'objectiu de la Fira és que els centres educatius de Manresa i de la comarca del Bages puguin viure en primera persona la seva programació. Els espectacles incloses en l'oferta del Servei Educatiu són Les Trifulques dels Germans Garapinyada, de Teatre Mòbil; Miniatures, de Kimbala; Músiques d'Arbre, de l'Auditori de Barcelona, I Con-so-nant, de Maduixa Teatre. L'any passat, un total de 1.400 alumnes van gaudir del Servei Educatiu de la Fira Mediterrània.

Els espectacles del Servei Educatiu
La proposta de Teatre Mòbil, és una obra de teatre a l'estil dels seus orígens: senzilla, visual i molt divertida. Les Trifulques dels Germans Garapinyada és un espectacle adreçat als alumnes de cicle mitjà. Tal com indica el títol, els protagonistes són els Germans Garapinyada, comediants d'anomenada, que emprenen un viatge insòlit per muntar un teatre all'antica i representar, en format de Comèdia de l'Art, Colombina i Pierrot, l'amor venia amb Hula Hoop. Però els tres esbojarrats protagonistes d'aquesta història, acumularan desgràcies i desventures, aconseguint que la posada en escena de l'obra sigui tota una odissea. En el marc del Servei Educatiu de la Fira, Teatre Mòbil actuarà divendres 3 de novembre, al Teatre Conservatori.

Kimbala presentarà el seu darrer espectacle musical Miniatures, per alumnes de cicle superior. La seva proposta parteix de dos elements: el percussionista i la maleta. Així, l'activitat de cada músic es guiarà segons el que pugui trobar dins la seva petita companya de viatge. A Miniatures, el ritme i la música, no necessiten de grans muntatges per existir. El mateix cos, instruments i objectes de grandària reduïda ofereixen possibilitats sonores de gran interès. Es tracta de la proposta més “nua” de Kimbala: despullats de grans equipatges habituals, aquest plantejament permet explorar camins diversos, desenvolupant noves possibilitats musicals i escèniques. L'espectacle de Kimbala, dins el Servei Educatiu, es podrà veure dijous 3 de novembre a la sala petita del Kursaal.

Divendres 4 de novembre, el Servei Educatiu portarà al Teatre Conservatori l'espectacle Músiques d'Arbre, de l'Auditori de Barcelona i adreçat a alumnes de cicle inicial. Es tracta d'un concert de música d'arrel, a partir de cançons i tonades populars que mostren i reflecteixen el cicle de l'arbre: des del tió de Nadal fins a les fogueres de Sant Joan, des del solstici d'hivern al solstici d'estiu. Cinc músics i diferents instruments d'arrel com la viola de roda, el flabiol, el tamborí, els sons de doble inxa, l'acordió, els panderos i la veu, presenten aquesta proposta en què el tractament harmònic i melòdic de la música patrimonial es troba en ple equilibri amb l'estètica sonora actual.

També divendres 4 de novembre, el Servei Educatiu proposa als alumnes de segon cicle d'educació infantil, l'espectacle de dansa de Maduixa Teatre Con-so-nant. Es tracta d'un espectacle en què la dansa, les ombres, les arts plàstiques i les noves tecnologies ens transporten a un món de poesia visual que es nodreix de la imaginació de la Paula i l'Aina. L'univers imaginari del poeta Joan Brossa és el referent d'aquest espectacle en què la transformació de les lletres en objectes, la màgia i els jocs de paraules són els veritables protagonistes. Consonant és el llibre preferit de la Paula. Ella es disposa a llegir-lo, però la seva germana Aina no li posa massa fàcil. L'única cosa que l'interessa a l'Aina és jugar amb la Paula. Mitjançant la lectura del llibre i amb l'ajuda de la imaginació, les dues germanes viatgen a un món fantàstic on les lletres del llibre prenen vida i es transformen per obrir les portes d'un joc sorprenent.

La Fira Mediterrània ja s'ha posat en contacte amb els centres educatius de Manresa i del Bages per tal de fer-los arribar la seva oferta. Les escoles interessades a poder portar els seus alumnes a veure algun d'aquests espectacles s'ha de posar en contacte amb el Servei Educatiu de la Fira Mediterrània de Manresa (jornades@firamediterrania.cat / 938 753 588). Les entrades es repartiran per ordre demanda.