
Finalment, l'arquitecte i els consellers de la ciutat varen poder obtenir tota la informació necessària per fer el disseny definitiu de la Sèquia i dels tres ramals que han de portar l'aigua fins al centre de la ciutat, Santa Clara i Puigterrà. Gairebé cent cinquanta persones, repartides en 25 equips, varen treballar de valent durant bona part de la tarda del dissabte 15 de febrer, per descobrir a quins llocs del terme de Manresa hi ha pedra, i per tant, força complicats per fer-hi passar la sèquia, i a quins llocs hi ha terra, molt més fàcils d'excavar.
Aquesta informació es podia obtenir després de superar diferents proves d'enginy, habilitat, destresa, punteria... repartides en carrers, places i edificis singulars del barri antic: la Seu, el carrer del Balç, la Torre de Sobrerroca... A la Plaça Major, l'arquitecte municipal recollia en un plànol gegant totes aquestes informacions i anava dibuixant el traçat dels Tres Ramals. La necessitat d'obtenir algun permís previ per fer alguna prova, la presència del bisbe Sacosta que excomunicava als equips que es trobava pel camí o d'un estraperlista que només donava informació a canvi d'una moneda, eren algunes de les dificultats afegides al joc.
Gairebé una quarantena de persones varen col·laborar de forma voluntària en l'organització de l'activitat, participant en el disseny o fent de control en les diferents proves. La col·laboració de la Disfressa, de Xàldiga. Tallers de Festes i de la Holly Family va permetre que totes aquestes persones anessin disfressades de l'edat mitjana. També cal agrair la participació dels Maîtres que van dinamitzar la cloenda del joc.
Aquesta és la segona vegada que el CAE organitza un joc de ciutat en el marc de les Festes de la Llum. La primera vegada va ser l'any 2009, quan el CAE va ser l'entitat administradora de les Festes.