
L'Associació Musical Castellet de Sant Vicenç de Castellet organitza el proper dissabte tarda i diumenge al matí de Pasqua, 30 i 31 de març, una sortida pels carrers i places de Sant Vicenç de Castellet per fer viure les tradicionals Caramelles.
El dissabte matí també sortiran la Societat Coral l'Estrella i diumenge l'Esbart Dansaire Santvicentí.
Les Caramelles de Sant Vicenç
Les caramelles de Sant Vicenç de Castellet es canten des de finals del segle XX, quan la Societat Coral l'Estrella, va començar a portar les músiques i els cants de Clavé, pels carrers de la nostra població, fins a dia d'avui. Entre els anys 1910-1915, existí una Coral de pocs cantaires formada per homes, que durant la Pasqua de Resurrecció sortien pels carrers a cantar les caramelles. Igualment en diverses èpoques existiren petits caramellaires formats a partir d'Acció Catòlica i la Parròquia. El 1948, es creà l'Esbart Dansaire Santvicentí, que durant uns anys també portaria als carrers els tradicionals balls, però no seria fins el 1981 que les seves caramelles tindrien continuïtat fins al dia d'avui.
Però no va ser fins el 1974, que es creà la Coral Infantil Nou Horitzó de l'Associació Musical Castellet, composta per nens i joves, que des de llavors ininterrompudament porten les cançons, els balls, els boixos, les paneres,... la tradició de les caramelles per tots els carrers de Sant Vicenç de Castellet.
La coral infantil, composta per uns 35 nens i joves, surten cada dissabte tarda i diumenge matí de Pasqua pels carrers de la població, dividits en tres grups, ballant diferents balls tradicionals catalans, però sobretot el tradicional ball de bastons interpretat des de fa més de 25 anys, lluint i fent gaudir a la gent amb la força de la música, de les figures i del ritme dels bastons. Però en especial destaquen les caramelles per l'espectacular carro guarnit amb boix, que porta els instruments que acompanyaran les diferents cançons de les caramelles, les fa més especials. Cada any s'escull alguna cançó de moda o algun standard i s'adapta amb lletra d'actualitat santvicentina, que fa atreure i fa que sigui l'expectació de cada any, juntament amb alguna cançó més tradicional de Pasqua, acompanyades amb el diferent instrumental. Això fa que Sant Vicenç tingui les caramelles vives, i faci sortir la gent pels carrers del municipi, veient els joves i no tan joves gaudint, cultivant i mantenint una de les grans tradicions catalanes.