
L'escriptor mallorquí Sebastià Alzamora va protagonitzar dimecres 22 de gener la tertúlia del Club de Lectura de la Biblioteca Pública sobre la seva novel·la "Crim de sang", premi Sant Jordi de 2011. La tertúlia formava part del programa d'actes de la Festa de Sant Sebastià.
A partir de les preguntes i comentaris del coordinador del Club de Lectura, Ramon Garcia, i de les persones assistents, l'autor mallorquí va explicar alguns detalls sobre l'elaboració i la trama de la novel·la, un thriller ambientat en la guerra civil i que combina diferents gèneres literaris: històric, policíac, fantàstic...
Segons Alzamora, "Crim de sang" és una novel·la que intenta esbrinar "com és possible que els humans siguem capaços de fer-nos tan mal a nosaltres mateixos", a més d'intentar analitzar les contradiccions fonamentals que són presents a totes les persones.
Per a l'escriptor mallorquí, "la fantasia i la imaginació són instruments per explicar-nos el món real", tot i afegir que "la realitat sempre supera qualsevol fantasia".
Malgrat això, Sebastià Alzamora va comentar que "el deure d'un fabulador no és el mateix d'un historiador" perquè ha d'utilitzar a fons les possibilitats de la ficció i els seus personatges per "dir alguna cosa que t'interessa dir" i que també pot interessar els lectors.
Per la seva banda, el coordinador del Club de Lectura de la Biblioteca va assenyalar que, a més de ser una anàlisi dels mecanismes del mal, ‘Crim de sang' també mostra "com la força de la vida s'hi acaba imposant". En l'acte va participar la regidora de Cultura, Ana Pérez.
Sebastià Alzamora i Marín va néixer a Llucmajor (Mallorca) l'any 1972. A banda de la seva activitat literària com a poeta i narrador, també ha estat director de l'Espai Mallorca a Barcelona, delegat del Llibre i director general del Llibre de la Generalitat de Catalunya, i membre de l'Institut d'Estudis Baleàrics.
A més del premi Sant Jordi de 2011, també ha guanyat el premi Salvador Espriu (1994), el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel (1997), els Jocs Florals de Barcelona (2003), el premi Documenta (1999) i el premi Josep Pla (2005). La seva obra ha estat traduïda al castellà, francès, italià, portuguès, hebreu i eslovè.