Súria es converteix en la capital del moviment escolta

La població bagenca ha acollit aquest cap de setmana la Trobada de la Cançó de la Catalunya Central

Publicat el 30 de març de 2014 a les 22:19
Imatge panoràmica de la massiva participació del moviment escolta a la jornada. Foto: AjSú

Súria s'ha convertit aquest cap de setmana en la capital del moviment escolta de la Catalunya central. La 13a edició de la Trobada de la Cançó ha reunit a la vila prop de 1.300 escoltes i caps del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l'Anoia, omplint Súria de música i activitats festives, pedagògiques i solidàries que s'han desenvolupat amb una gran participació.
 
L'acte central de la Trobada s'ha celebrat aquest diumenge 30 de març a la pista coberta de l'escorxador. La pluja ha obligat a canviar la ubicació prevista inicialment per a la celebració d'aquests mostra de cançons, que s'havia de fer a la plaça de Sant Joan. Malgrat això, el mal temps no ha deslluït l'acte, que s'ha desenvolupat en un ambient de gran festa i participació.
 
La Trobada de la Cançó és una activitat itinerant de la demarcació de Minyons Escoltes i Guies a la Catalunya central, que se celebra cada tres anys i que enguany ha tingut com a amfitrió l'Agrupament Escolta Joan Ros de Súria. Les activitats realitzades han comptat amb la col·laboració i el suport de l'Ajuntament i de diferents entitats de la vila.
 
L'arribada dels escoltes i dels caps va tenir lloc dissabte 29 de març pel matí. La seva presència es va fer evident al llarg de tot el dissabte pel centre urbà i diferents barris suriencs amb el desenvolupament d'activitats d'animació i solidàries, com una neteja per la llera del riu Cardener i un recapte d'aliments per a persones necessitades.
 
La mostra de cançons d'aquest diumenge ha estat precedida per cercaviles que han portat els participants fins a la pista coberta de l'escorxador, procedents dels equipaments on havien fet nit, i acompanyats per diferents entitats. L'acte ha començat amb una interpretació conjunta de la sardana "Súria" a càrrec de les tres corals de la vila.
 
L'alcalde Josep Maria Canudas ha adreçat una salutació a tots els participants, recordant la tradició del moviment escolta a Súria i agraint que la celebració d'aquesta 13a Trobada de la Cançó hagués portat tanta "alegria i color" a la vila.
 
El batlle surienc ha elogiat els valors escoltes de la solidaritat, el compromís i l'estima a la terra i a la natura. Josep Maria Canudas també ha convidat tothom a tornar properament a Súria per assistir a les Caramelles, que tindran lloc el cap de setmana del 19 i 20 d'abril.
 
Els diferents agrupaments escoltes de la Catalunya central han cantat al llarg de la mostra de la Trobada, que enguany ha tingut com a eix central el conte de la cigala i la formiga, sota el lema "Sempre cantant, sempre endavant".
 
Al final del la mostra, el cap de la taula executiva de l'associació Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Lluís Marco, ha felicitat la demarcació de l'entitat a la Catalunya central per l'organització d'aquesta 13a Trobada de la Cançó, i ha agraït l'acollida i la col·laboració de Súria i de les seves institucions i entitats. Lluís Marco també ha remarcat que la Trobada de la Cançó és "un tresor" per al moviment escolta de tot Catalunya.
 
Els representants de la demarcació de Minyons Escoltes i Guies a la Catalunya central també han expressat la seva satisfacció pel desenvolupament de la Trobada i per la col·laboració de l'Ajuntament, les entitats de la vila i les persones voluntàries que l'han fet possible. També han donat les gràcies a les famílies dels infants participants "per creure en el projecte de l'escoltisme".
 
Com a record de la celebració de la Trobada de la Cançó a Súria, l'Ajuntament ha lliurat als agrupaments escoltes un plançó de roure per tal que el plantin a les seves poblacions d'origen. Després de la mostra de cançons ha tingut lloc un dinar a la nau de Ca l'Agut. La Trobada de la Cançó és una iniciativa que es proposa donar a conèixer els valors de l'escoltisme i el guiatge a través d'activitats educatives, musicals i pedagògiques. L'anterior edició de la Trobada va tenir lloc a Olvan (Berguedà).