Un professor de la Joviat, segon sommelier de Catalunya

Publicat el 12 de juny de 2013 a les 22:19
Josep Pelegrín a l'hora de rebre el reconeixement. Foto: Joviat

Josep Pelegrín Rocamora, sommelier i professor de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa, va guanyar el 2n premi en la final del Concurs "Millor Sommelier de Catalunya 2013" celebrada el passat dilluns al Palau de Congressos. La Llotja de Lleida, va aplegar els vint millors sommeliers catalans, que ja havien passat una anterior fase eliminatòria del concurs.
 
El sommelier del restaurant L'Estel de la Mercè de Lleida, Toni Lara, es va proclamar guanyador del Concurs i Pilar Cavero, del Celler de Can Roca va quedar en tercera posició.
 
Durant el matí del concurs, els participants es van sotmetre a diferents proves per demostrar les seves aptituds i coneixements. Enfrontat-se a a una prova de tast a cegues, una de maridatge on havien d'escollir el vi que millor acompanyava un formatge i un examen escrit amb una setantena de preguntes de tot tipus, a més de fer una prova d'idioma, que per primer cop s'ha exigit en el certamen i on els sommeliers han hagut de fer un tast de vins en anglès o francès.   
 
A la tarda, els tres finalistes, van superar les proves de decantació o de la carta errònia, on havien d'identificar els errors d'aquesta. El president del l'Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala, ha destacat que enguany la prova "ha estat pròpia d'un campionat del món", sobretot per les exigències d'idiomes que s'han exigit
 
Els tres finalistes participaran en el concurs que se celebrarà a Sant Sebastià en el marc de la Setmana Gastronomika que tindrà lloc del 6 al 9 d'octubre. La competició ha estat organitzada per l'Associació Catalana de Sommeliers amb el suport de l'Ajuntament de Lleida.