Una setantena de persones va participar a l’itinerari guiat Descoberta del Camí de Sant Jaume i la Ruta de l’Abat Oliba, que es va celebrar aquest dissabte al matí. Va ser una activitat en el marc del projecte Visuals’09, que aquest any té com a eix temàtic la relació entre la ciutat i la natura i que s’ha batejat amb el nom de Manresa, ciutat i natura.
L’itinerari va sortir de la plaça de Sant Ignasi a les 10 del matí. El recorregut es va seguir és el següent: sortint des de la plaça Sant Ignasi, es va seguir pels carrers Escodines, Sant Bartomeu, Vell de Santa Clara, Nou de Santa Clara i Sant Joan de Déu fins la creu de la Culla. Des d’allà va passar pel carrer Àlvar Aalto i l’avinguda dels Països Catalans fins a la zona verda dels Trullols, on va començar la part rural de l’itinerari. A través del regadiu de Viladordis es va arribar fins a l’església de la Salut, on hi va haver una explicació històrica dels dos itineraris. En aquest punt hi va haver xocolatada. Es va seguir pel camí de Can Font de Cirerencs, vorejant les instal•lacions del Parc Ambiental, fins trobar les vistes aèries del Cardener a la zona del Mal Balç, on es van poder observar els afloraments geològics de la zona. Es va tornar al nucli urbà passant per les fàbriques Blanca i Vermella i arribant al pont Vell. Al recorregut, que va durar unes quatre hores, hi va haver molta participació de monitors, pares, mares i infants dels agrupaments escoltes AEiG La Salut, AEiG Cardenal Lluch i AEiG Lacetània.
L’itinerari va estar organitzat per l’Ajuntament de Manresa amb la col•laboració dels tres agrupaments escoltes (AEiG La Salut, AEiG Cardenal Lluch i AEiG Lacetània). L’explicació històrica va anar a càrrec de Jaume Pons. L’activitat va ser una manera de donar a conèixer l’entorn natural de Manresa i, al mateix temps, demostrar que s’hi pot anar a peu des del centre.
Recordem que enguany, el cicle Manresa, ciutat i natura treballa la relació entre ciutat i natura per potenciar la reflexió sobre aquest binomi. Manresa i el seu entorn posseeix un important patrimoni natural que ha condicionat el seu paisatge, el seu urbanisme i l’activitat dels seus ciutadans i ciutadanes. L’objectiu de les activitats proposades és que la ciutadania conegui millor aquest entorn i pugui reflexionar sobre el seu futur. S’han programat 26 activitats que es portaran a terme des de l’1 de maig fins al 12 de juny.