El 25N, que enguany coincidirà amb una de les eleccions probablement més importants de la història de Catalunya –el temps ho dirà-, es commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.
El Consell Comarcal del Bages, com altres administracions i associacions de la comarca, treballa durant tot l'any amb diferents programes i projectes per fomentar la igualtat entre gèneres. El Punt comarcal d'Informació i Atenció a la Dona (PIAD) rep cada any més d'un centenar de dones víctimes de violència masclista, i lamentablement moltes d'elles es veuen obligades a continuar vivint amb el seu agressor perquè els costa sortir d'aquesta situació, ja sigui per dependència emocional o econòmica.
En aquest context, és molt important parlar de la situació dels fills i filles que conviuen a les llar on es produeix violència contra la mare, perquè aquests nens i nens es converteixen en víctimes, amb seqüeles importants i han de ser part dels processos d'intervenció que es duguin a terme. Per aquest motiu, el Consell va organitzar fa només uns dies una jornada sobre l'impacte de la violència masclista entre els infants, precisament per ampliar el focus d'atenció i fer visibles els fills i les filles de les dones maltractades. La jornada es va adreçar als professionals que intervenen en el protocol d'actuació contra la violència masclista en l'àmbit de la parella a la comarca i que treballen en els serveis d'atenció i recursos especialitzats.
El personal de serveis socials i atenció a la dona i a la infància treballen perquè aquests casos es denunciïn i per anar eradicant les situacions de violència masclista, però també és necessari que les dones maltractades denunciïn situacions de violència, per elles mateixes i pels seus fills. A mesura que les dones deixin de callar i d'acceptar aquesta situació, els homes violents aniran perdent la seva quota de poder.
La importància de jornades com aquestes rau en què, mentre el problema existeix, ajuden a denunciar-lo i a conscienciar la societat. Aquest any, la campanya de conscienciació, que al Bages coordina el Consell Comarcal, se centra en el col·lectiu de joves i en desmuntar els mites romàntics implícits a la nostra societat que comporten les relacions de parella (renúncia, gelosia, patiment, etc.) que fomenten unes relacions desiguals basades en estereotips. Inclou tallers per a joves, per a defensar que l'amor és llibertat, respecte i tenir en compte l'altre; la distribució de cartells i adhesius a un total de 24 municipis, per ajudar a difondre aquests missatges; la lectura al ple del 26 de novembre del manifest institucional; mentre que els municipis organitzaran diversos actes, esperant que no quedin diluïts per la celebració de les eleccions al Parlament.
http://dona.ccbages.cat/
Ara a portada
-
-
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Plans La comunitat de Sant'Egidio convoca una pregària a Manresa en memòria del papa Francesc Redacció