ICV Manresa pregunta a l'alcalde què té previst per combatre l'atur

La copresidenta Maribel Luzón critica que "davant un atur que no para de créixer l'Ajuntament desmantelli el CIO i el deixi com un servei testimonial"

Publicat el 06 de febrer de 2013 a les 18:27

Davant les noves dades d'atur de finals de gener, ICV de Manresa ha registrat aquesta setmana tot un seguit de preguntes a l'alcalde de la ciutat per tal de que expliqui quines mesures té previst impulsar el govern de l'Ajuntament per combatre aquesta problemàtica que afecta de manera directa a més de 7.200 veïns i veïnes de la ciutat.

Maribel Luzón, copresidenta d'ICV de Manresa, defineix l'atur com el principal problema de la ciutat i creu que és una dada alarmant i preocupant que on més augmenti sigui en la franja d'edat de més de 45 anys. Actualment més del 30% de manresans d'entre 59 i 65 anys es troba en situació d'atur.

Luzón critica que "inversament proporcional al creixement de l'atur a la ciutat ha estat la dedicació de recursos i de personal a les polítiques actives d'ocupació i el CIO ha quedat com un  servei testimonial en un moment de màxima necessitat".

En aquest sentit, ICV remarca que en dos anys l'Ajuntament ha reduït el pressupost de promoció de l'ocupació en més de 4 milions d'euros, fet que suposa una retallada, respecte el pressupost del 2011 de més del 60%.

La copresidenta dels ecosocialistes a Manresa, Maribel Luzón, reconeix que "la Generalitat ha reduït les partides a polítiques actives d'ocupació, de les que es beneficiaven molts ajuntaments, d'una manera escandalosa; però també és cert que el govern de la ciutat no ha mogut ni un dit per oposar-se a aquesta retallada, l'ha assumit de manera acrítica, no ha reaccionat per buscar més recursos i a diferència d'altres ajuntaments no ha impulsat programes propis que substituïssin els que comptaven amb suport del SOC".

Les preguntes al govern és una de les vies de interlocució amb l'Ajuntament que ofereix el Reglament de Participació Ciutadana i una de les vies que utilitzarà ICV de Manresa per fer arribar a l'Ajuntament les preocupacions i propostes de l'organització. Segons el reglament les preguntes o sol·licituds d'informació les poden presentar tant ciutadans o ciutadanes a títol individual com representant a una entitat, i són de resposta obligada per part de l'alcalde o persona en qui delegui en el termini màxim d'un mes.