La gran mentida de l'Ajuntament «de tots»

Publicat el 09 de maig de 2015 a les 22:00
Pere Fontanals: El principal argument de Societat Civil Catalana per portar a les Juntes Electorals de zona un registre de les estelades que es troben a llocs públics és que l'Ajuntament, sigui perquè l'ha desplegada, sigui perquè n'ha autoritzat la seva instal·lació, "ha de ser imparcial". Aquesta frase conté la mateixa dosi d'estupidesa, o d'interès, que aquella altra que diu que el President Mas "no pot dir això perquè és el president de tots els Catalans" o l'Ajuntament "no és pot pronunciar en aquest tema perquè és el consistori de tots".

Tot plegat s'empra sempre de forma unidireccional. Tema de llengua, "a Catalunya no tothom té el català com a llengua habitual"; tema de país, "a Catalunya no tothom és independentista"... En canvi l'argument no els val si té el sentit contrari "a Espanya no tothom té el castellà com a llengua habitual" o "a Espanya no tothom hi està còmode". Llavors la resposta és que "el castellà és la llengua comuna" o "que la Constitució no contempla la segregació de cap territori". I si en aquest darrer punt ets massa rondinaire et responen, Societat Civil Catalana la primera, que "la Constitució té mecanismes per ser modificada" i que "mireu d'aconseguir majories que permetin aquests canvis"...

Quins collons. Les majories no valen perquè l'Ajuntament pengi una estelada al balcó "perquè és l'Ajuntament de tots"; no valen perquè Mas defensi el català "perquè és el President de tots"; però sí que valen per obligar-te a ser espanyol "perquè tens les eines per canviar la Constitució".

Així doncs hem d'entendre que totes les decisions del ple, des de l'aprovació del pressupost fins a l'inici de tràmit del POUM són il·legítimes perquè en aquell moment deixa de ser "l'Ajuntament de tots".