La Universitat Catalana d'Estiu acollirà una sessió sobre les Bases de Manresa

A l'acte hi intervindran l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i un dels comissaris de la commmemoració del 125è aniversari, Jordi Rodó

Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 17:11h
125 anys de les Bases de Manresa. Repercussió als Països Catalans és el títol de la sessió que tindrà lloc avui a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent. L'acte se centrarà a analitzar quin impacte van tenir a Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià  els debats de l'assemblea de la Unió Catalanista que es va reunir a la capital del Bages el març de 1892 i el document final que es va redactar: les Bases per a una Constitució regional catalana, conegudes com les Bases de Manresa.

La sessió, que començarà a les 12 del migdia a l'amfiteatre del Liceu Renouvier de Prada, serà presentada pel president de la Universitat Catalana d'Estiu i de l'Institut d'Estudis Catalans, Jordi Casassas, també catedràtic d'Història de la Universitat de Barcelona. Posteriorment, hi intervindran  els professors Sebastià Serra, de la Universitat de les Illes Balears; i Josep Miquel Santacreu, de la Universitat d'Alacant; i Jordi Rodó, comissari de la commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa. La cloenda anirà a càrrec de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

L'UCE celebra enguany, des del dia 16, la 49a edició amb el lema Una societat, una cultura, un país, un futur. Com és habitual, l'esdeveniment aplega estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general dels territoris que conformen els Països Catalans per participar en classes universitàries, tallers, debats, activitats de lleure i actes i commemoracions, com la que es dedicarà a les Bases de Manresa.