El jutge dóna l'esquena a l'Ateneu la Sèquia i n'ordena el desallotjament

Ha advertit que en cas que els col·lectius no abandonin l'edifici del carrer Amigant voluntàriament donarà ordre per a que es faci de forma forçosa

Redacció
28 de novembre del 2013
Gravació del lipdub de l'Ateneu la Sèquia.
Gravació del lipdub de l'Ateneu la Sèquia. | Ateneu la Sèquia
Gravació del lipdub de l'Ateneu la Sèquia. Foto: Ateneu la Sèquia

El Jutjat de Primera Instància número 2 de Manresa ha ordenat el desallotjament immediat de l'Ateneu Popular la Sèquia a l'acceptar íntegrament la demanda de les Religiosas Hijas de San José. El jutge ha advertit que en cas que els col·lectius no abandonin l'edifici del carrer Amigant voluntàriament ordenarà el desallotjament forçós de l'immoble.

El jutge considera que per entrar a la casa Amigant els col·lectius van haver de fer servir la força, ja que l'habitatge estava tancat, i que les Josefines estaven en un procés de venda de l'immoble i hi tenien una persona delegada responsable del seu manteniment, de manera que no es pot considerar que estigués abandonada.

La sentència dóna 20 dies a l'advocat dels col·lectius per presentar recurs, sense que això eximeixi la policia de practicar el desallotjament de forma preventiva amb anterioritat.
 
Cal recordar que l'edifici del carrer Amigant va ser alliberat a primers de 2012 després de 8 anys en que no s'hi desenvolupés cap activitat per part de la seva propietat. Antigament hi havia hagut una escola per noies i posteriorment una residència per a persones grans.
 
Durant el judici que es va celebrar el passat 22 de novembre, l'Ateneu va intentar demostrar que la possessió de l'edifici on s'allotja "no era efectiva ni continuada" en el moment de l'ocupació. L'advocat dels demandats, David Casellas, va proposar una solució acordada, però la congregació religiosa propietària la va rebutjar.