El president Puigdemont encapçalarà la commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont | Adrià Costa
Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat el 23 de març a les 9:54h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encapçalarà divendres, 24 de març, l'acte institucional per commemorar el 125è aniversari de les Bases de Manresa. L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores al Saló de Sessions de l'Ajuntament, el mateix que el 1892 va aprovar les Bases per a la Constitució Regional Catalana, conegudes com a Bases de Manresa. També assistirà a l'acte la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.

L'acte s'iniciarà amb la intervenció del comissari de la commemoració, Francesc Comas, que presentarà el programa d'actes commemoratius. Posteriorment es farà una lectura dels textos que Lluís Domènech i Montaner, Àngel Guimerà i Jorge, Josep Torras i Sampol i Lluís Espinalt i Padró, van llegir l'any 1892 durant l'Assemblea de delegats de la Unió Catalanista, celebrada els dies 26, 26 i 27 de març al mateix Saló de Sessions del Consistori.

A continuació, hi haurà els parlaments institucionals de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president Puigdemont. L'acte es clourà amb la interpretació de l'Himne Nacional de Catalunya, a càrrec de l'Orfeó Manresà i la Capella de Música de la Seu.

Un cop finalitzat l'acte institucional, el president de la Generalitat, acompanyat de l'alcalde, la presidenta del Parlament i la resta d'autoritats presenciarà el Ball de l'Àliga de Manresa, des de la mateixa plaça de l'Ajuntament.