Rosa Cobacho rebent el reconeixement. Foto: Catpress
El reconeixement professional que es fa cada any en el marc de l'acte de celebració del Dia Internacional de la Infermeria que va tenir lloc ahir al vespre a Manresa ha estat enguany per a Rosa Cobacho Casafont, una professional que ha destacat per la seva passió per la infermeria des de diferents vessants. Ha treballat a quiròfan, a hospitalització, a emergències -més de deu anys a l'helicòpter del RACC-, a l'atenció primària, a docència... Als 18 anys, quan va ingressar a la Clínica Sant Josep per un accident de moto, va decidir que volia ser infermera. Tot just donar-li l'alta va demanar poder treballar a la Clínica i al cap de poc ja exercia d'auxiliar. Aquesta va ser la primera de les funcions d'una carrera professional que s'ha caracteritzat per la formació continuada i per una visió molt humanista de l'assistència.
Actualment Cobacho treballa per a la Fundació Althaia al CAP Barri Antic de Manresa i és professora dels estudis d'infermeria de la FUB. En lliurar-li el reconeixement es va destacar la "gran capacitat d'escolta, empatia i acompanyament a tots aquells a qui ha atès, malalts i família".
El lliurament del premi es va fer en la part final dels actes de celebració del Dia Internacional de la Infermeria, ahir a la sala de la Plana de l'Om, amb la presència de professionals dels diferents centres assistencials de la Catalunya Central. L'acte inaugural de la jornada el va presidir l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, la directora del Servei d'Atenció Primària (SAP) del Bages-Berguedà-Solsonès de l'ICS, Dra. Dolors Comet, i la Coordinadora de Processos d'Infermeria del SAP, Carme Boix. L'organització d'aquest acte és rotatori i enguany ha anat a càrrec dels professionals de l'Institut Català de la Salut. La jornada també va servir per fer públic el veredicte del jurat de la tercera edició de microcontes, amb el primer premi per a Xavier Pelegrín, del CAP d'Artés, el segon per a Marta Figueras, de la FUB, i el tercer per a Berta Sòria, del Centre Hospitalari.
El Dia Internacional de la Infermeria va permetre debatre en profunditat un dels aspectes de més actualitat relacionat amb la professió, com és tot allò relacionat amb les noves titulacions i perspectives acadèmiques atès que l'aplicació del Pla de Bolonya suposa la desaparició de la diplomatura d'Infermeria i l'aplicació del grau d'Infermeria. El debat va servir per visualitzar les possibilitat acadèmiques que s'obren per aquest sector de professionals de la salut. Les ponents van ser Maria José Moreno, cap d'estudis de l'Escola Universitària d'Infermeria de Sant Joan de Déu de Barcelona; Isabel Quintana, infermera del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona (COIB) i Dolors Juvinyà, directora de la càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona. Queralt Barcons, infermera de l'àrea bàsica de salut (ABS) de Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Santpedor, de l'Institut Català de la Salut, va ser la moderadora.
La cloenda de l'acte va tenir un perfil musical amb una entretinguda actuació de l'Aula Coral de l'Escola Municipal de Música de Moià.
Les infermeres reconeixen Rosa Cobacho
Dimecres al vespre es va celebrar a Manresa l'acte central del Dia Mundial de la Infermeria que enguany organitza l'ICS
Ara a portada
-
Societat La Moreneta surt en processó per primer cop aquest segle davant milers de persones a Montserrat Redacció
-
Societat S'estrena un documental sobre la vida dels monjos de Montserrat després de dos anys de rodatge Redacció
-
Economia Una entitat assegura que l'Escorxador del Moianès sacrifica més del doble de porcs diaris que té permesos Redacció
-
-
Publicat el 12 de maig de 2011 a les 13:04
Et pot interessar
-
Societat Alliberen una ànega collverd i els seus pollets que havien entrat en una nau de Sant Fruitós
-
Societat La comunitat de Sant'Egidio de Manresa dedica una pregària a la memòria del papa Francesc
-
Societat Inverteixen 6,2 milions d'euros per ampliar el servei de farmàcia d'Althaia
-
Societat La Verge de Montserrat sortirà en processó per primer cop en aquest mil·lenni