Salt endavant per a la construcció del pas inferior de l'estació de FGC a Sant Vicenç

La construcció del pas soterrat permetrà donar continuïtat a la trama urbana a banda i banda de l'estació

Previsualització del pas inferior sota l'estació dels FGC a Sant Vicenç
Previsualització del pas inferior sota l'estació dels FGC a Sant Vicenç | FGC
Redacció
28 de març del 2023
Actualitzat a les 20:42h
La Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del projecte executiu per a la construcció d'un pas inferior i el tancament tarifari de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Vicenç de Castellet. El contracte de serveis amb l'enginyeria que haurà de redactar el projecte estableix un termini de 23 setmanes per tenir el projecte a punt. Les millores a l'estació de FGC coincideixen amb l'anunci fet setmanes enrere per al projecte de rehabilitació integral de l'estació de Renfe.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha rebut amb satisfacció la notícia, després d'haver plantejat aquesta necessitat a FGC. Aquestes dues inversions es plantegen en paral·lel i permetran solucionar els problemes d'accessibilitat i connexió per als vianants entre les diferents zones del nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet que queden fragmentades per les línies ferroviàries que travessen el municipi.

 

Pas inferior

El projecte a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat preveu la construcció d'un pas inferior sota les vies de 3x3 metres amb un sistema d'execució que combinarà la formació d'un calaix empès des del costat est i un tram a cel obert. Per accedir al pas inferior s'habilitaran rampes i escales acabades amb material antilliscant que conformaran un espai central enjardinat amb nova il·luminació. En paral·lel, també es preveu el tancament tarifari de la pròpia estació pel que fa a tancaments exteriors i es treballa perquè l'edifici interior integri les màquines de validació dels tiquets. El termini d'execució de les obres seria de set mesos amb un pressupost d'1,6 milions d'euros, que es concretarà un cop estigui redactat el corresponent projecte executiu.

 

Millora de la mobilitat

L'Ajuntament destaca la importància de fer realitat les millores a les dues estacions de tren que travessen el municipi en què s'habilitaran dos nous passos ciutat. En aquest sentit, l'espai constituït pel passeig de la Pau i el carrer Jaume Balmes constituirà un veritable eix a nivell de vianants que dibuixarà el tram central del carrer Joan Maria Roma com un gran vestíbul a l'aire lliure de les dues estacions de ferrocarril. D'aquesta manera, Sant Vicenç de Castellet esdevindrà punt d'intermodalitat comarcal tal com estableix el planejament territorial i l'aposta ferma del consistori municipal.