Netflix confirma que es carrega els comptes compartits: a partir d'ara ja no es poden fer servir

Nou gir de la plataforma, que aplica de manera immediata el seu pla a Espanya, Portugal, Nova Zelanda i Canada: afectarà centenars de milers de llars

Netflix comença a aplicar el seu nou pla
Netflix comença a aplicar el seu nou pla | Netflix
Victor Rodrigo
09 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:01h
Netflix es carrega els comptes compartits i ho fa de manera immediata. La companyia ha confirmat aquest dimecres al vespre, a través d'un comunicat, que la nova mesura de la plataforma s'aplicarà a partir de ja a Espanya, Portugal, Nova Zelanda i Canadà. Tots els subscriptors hauran d'establir un emplaçament base, una ubicació principal a través del Wi-Fi, i connectar els seus dispositius almenys una vegada al mes per verificar que formen part del mateix compte. La companyia intenta evitar la proliferació de comptes compartits a través de diverses persones en domicilis completament diferents. 

En el cas que un subscriptor tingui una segona residència, viatgi de manera molt freqüent i necessiti fer ús de la plataforma, haurà de verificar-se primer al Wi-Fi principal -el que ha establert com a ubicació primària- i després hauran de verificar-se a la segona ubicació que arribin. Tot això ha estat comunicat per la mateixa companyia a través d'un comunicat especial, on han deixat molt clares les noves línies a seguir per part dels clients de Netflix. 

Afirmen que aquest canvi de política respon a dues qüestions: segons els seus comptes, existeixen uns 100 milions de llars que fan servir comptes compartits i això, asseguren, "té un impacte en la seva capacitat per invertir en la creació de sèries de televisió i pel·lícules". A més, Netflix facilitarà el traspàs dels perfils a un nou compte únic. "Qualsevol persona que faci servir un compte pot traslladar el seu perfil al compte de pagament, conservant les seves recomanacions personalitzades, historial de visionat", han deixat clar.
 

El nou pla i les noves prestacions de la plataforma Foto: Netflix

Nova mesura: es poden afegir usuaris que no convisquin... pagant mes

Netflix ha afegit una nova mesura, que no havia transcendit abans, que permetrà que els usuaris que tinguin contractats els plans Estàndard o Premium puguin afegir «subcomptes» per a dues persones, com a màxim, amb les quals no convisquin. Cadascun dels subcomptes tindrà un perfil, recomanacions personalitzades, nom d'usuari i contrasenya propis (com ha estat fins ara el que eren els perfils d'un sol compte), amb un cost addicional de 5,99 € al mes per persona (a Espanya).