Lamine Yamal i Nico Williams, les noves víctimes de la «fatxosfera» més racista

Els joves davanters reben atacs xenòfobs a les xarxes socials per part de la comunitat ultraconservadora, amb molta potència mediàtica i d'incidència digital, per ser membres de la selecció espanyola de futbol

Lamine Yamal i Nico Williams, amb la selecció espanyola
Lamine Yamal i Nico Williams, amb la selecció espanyola | Nació | Europa Press
Victor Rodrigo
21 de març del 2024
Actualitzat a les 14:49h
Quan parlem de la fatxosfera, el pou digital en què es dibuixen els missatges xenòfobs, misògins o d'ultradreta, no ens referim només als entorns digitals que aborden la política. Aquesta expressió radical plasmada a les xarxes socials també ha viscut moments estel·lars com els bisbes espanyols demanant resar per la mort del papa Francesc. També queda plasmat en l'ús estrafolari del compte de TikTok del Partit Popular de Madrid, però on realment destaca la fatxosfera per la seva feina d'intoxicació és a xarxes com X, on la seva comunitat és immensa. L'objectiu dels darrers dies no ha estat ni la política ni la religió, sinó el futbol. Lamine Yamal i Nico Williams en són les víctimes. Per què? Per ser una de les peces centrals de la selecció espanyola. 

Els ultraconservadors radicals abonats a les xarxes carreguen amb xenofòbia contra els davanters del Futbol Club Barcelona i l'Athletic Club -no és casualitat que aquests dos siguin els clubs on juguen- pel seu color de pell i pels seus orígens familiars. El blaugrana, nascut a Esplugues de Llobregat i el basc, a Bilbao, són atacats a través d'una imatge que van penjar a les xarxes socials on es feien una fotografia amb l'equipació d'entrenament de la selecció espanyola després d'exercitar-se al gimnàs.