A Barcelona, votar per Barcelona
«Reivindico per a l’electorat de Barcelona el mateix dret que el de les ciutats mitjanes, les petites i els pobles del país; dret a votar pensant en la ciutat»
ARA A PORTADA
-
-
«Si no afecta els interessos financers de la UE, el TJUE no pot qüestionar l'amnistia» Bernat Surroca Albet
-
Educació al punt de mira: sindicats, docents i oposició reclamen mesures pel fiasco del procés d'adjudicació Neus Climent
-
-
Un còctel amb Màrius Serra: «M'agradaria saber com seria ara el meu fill mort als nou anys» Irene Montagut
Sempre hem dit que la política local té les seves dinàmiques, que la personalitat dels candidats i les candidates pot ser més determinant que les sigles, que un vot de les eleccions municipals no té per què coincidir amb un vot a les altres. Els més vells recordem el cas de Sabadell als 80’s, quan votaven PSOE a les generals, CiU a les catalanes i ICV a les municipals perquè la personalitat de l’enyorat alcalde Antoni Farrés depassava la ideologia del seu partit. Tot això. I etcètera i bla bla. Entès.
Llavors, per què a l’electorat de Barcelona se l’hauria de forçar a pensar en una altra cosa al moment de posar la papereta a l’urna? Des de fa molts mesos, i amb més força des de l’inici de la campanya –lògicament-, alguns partits volen utilitzar Barcelona com a instrument per a una altra batalla, que no és la de la vida diària de la gent. Ja vaig escriure en el seu moment que hi havia candidats que, a falta d’unes eleccions al Parlament en l’horitzó immediat, s’infiltraven a les municipals per ventilar guerres que s’havien de decidir en altres àmbits; candidats que parlaven de Barcelona com a metonímia, la part pel tot, que no es preocupen de saber si a Roquetes triguen una hora i mitja per arribar a la Rambla Catalunya, si una escola municipal de la Marina s’esquerda o de què serveix fer passar el tramvia de punta a punta de la Diagonal. Coses menors. Coses que fan la gent més feliç, o més infeliç. Fins i tot hi va caure TV3 quan va dedicar una part fonamental del debat a la marxa del Procés.
Reivindico per a l’electorat de Barcelona el mateix dret que el de les ciutats mitjanes, les petites i els pobles del país; dret a votar pensant en la ciutat, en la mobilitat, en els ajuts a l’habitatge, en la localització dels ambulatoris, en les zones verdes, en si m’agraden les superilles o no, en el manteniment del turisme en uns nivells raonables, o en les terrasses dels bars. Coses poc solemnes que em poden ajudar a ser una mica més feliç.
Periodista i guionista. Vaig néixer a Barcelona l’any 1963. Llicenciat en Periodisme i Història. He estat molts anys dedicat a la informació política, i ara en fa uns quants que va començar a parodiar-la a programes com Minoria Absoluta o Polònia. He treballat a diferents mitjans de comunicació, i ha escrit llibres com ERC: La llarga marxa o Sóc perico, i què!.
Alta Newsletter
Iniciar sessió
No tens compte a Nació?
Crea'n un gratisCrear compte
Periodisme en català, gràcies a una comunitat de gent com tu
Recuperar contrasenya
Introdueix l’adreça de correu electrònic amb la qual accedeixes habitualment i t’enviarem una nova clau d’accés.