Antoni Puigverd presenta el quart número de Quaderns

La revista del MEV dóna a conèixer la recerca a l’entorn de les col•leccions del museu. L'acte tindrà lloc aquest dijous.

Publicat el 26 de gener de 2011 a les 10:05


Aquest dijous 27 de gener a les 8 del vespre, el Museu Episcopal de Vic (MEV) presentarà el quart número de la revista científica Quaderns del Museu Episcopal de Vic. La presentació anirà a càrrec del periodista Antoni Puigverd.

Amb la sortida del número IV, els Quaderns del Museu Episcopal de Vic continuen en la seva línia de donar a conèixer la recerca que es fa a l'entorn de les col•leccions del museu. Investigacions vinculades a exposicions o a altres menes de projectes, aspectes particulars de les col•leccions i de la seva conservació i notícies sobre activitats desenvolupades al MEV s'uneixen per donar testimoni del pols de la vida científica al Museu Episcopal de Vic.

Quaderns del MEV IV està format per quatre estudis i sis cròniques: Le Christ de Mijaran et ses liens avec la sculpture romane d’Erill la Vall et de Ripoll (Marie-Pasquine Subes); La reixeria romànica catalana (Lluïsa Amenós); Estudio de los dibujos subyacente en la obra del pintor Jaume Ferrer I: el Retablo de la Piedad del MEV (Isidro Puig) i una Bibliografia del MEV (1889-1991) (Josep Bracons i Ramon Ordeig ); Materials d’una sepultura romana de Corçà al MEV (Josep M. Nolla i Marc Sureda), Sobre una fíbula a navicella trobada a Ribes de Freser, avui al MEV (Raimon Graells); Les restes d’un retaule del mestre de Cervera conservades al MEV i una taula adquirida pel Museu Comarcal de Cervera (Alberto Velasco); Troisièmes Rencontres sur les plafonds peints médiévaux : conservation, restauration, valorisation. Colloque transfrontalier Perpignan-Vic, 6-8 mai 2010 (Philippe Bernardi); Escenes de la vida de sant Bernat i Frontal de Crist i els Evangelistes, Convidats d’Honor al MNAC (Cèsar Favà i Guadaira Macías) L’exposició «D’or i d’argent. Diàleg entre els brodats i els teixits del Museu Episcopal de Vic i del Musée des Tissus de Lyon (segles VIV-XVII)» (Judit Verdaguer).