Doisneau (1912- 1994) és un dels fotoperiodistes més prolífics i populars de França. Conegut per les seves imatges de divertides juxtaposicions, en les quals barreja classes socials i mostra les excentricitats dels carrers de París en l’època en què la ciutat semblava un continu escenari de comèdia, melodrama, tragèdia i farsa.
La carrera de Doisneau va començar a despuntar l’any 1934 a la fàbrica Renault on treballava com a fotògraf i publicitat i de la qual va ser acomiadat per no complir els horaris. L’any 1939 va ser allistat i es va apuntar a la Resistència Francesa: va fotografiar la ocupació alemanya i l’alliberament de París. Poc després s’incorporava com a reporter gràfic a l’agència parisenca Rapho i a les revistes Life i Vogue que el van portar a la fama com a gran fotògraf.
Es va convertir en el fotògraf de la vida quotidiana i de la gent corrent; els protagonistes de les seves imatges podien ser un lector anònim, una senyora davant d’un aparador, l’andana d’una estació o un gos, però també intel•lectuals i artistes de l’època: Picasso (foto, a sota), Simone Beauvoir, Giacometti, Jean Cocteau, etc.
Presidirà l'inauguració de l'exposició el president de Caixa Manlleu, Joan Contijoch, i en faran la presentació Anne Morin, de di CHromAi comissària de l'exposició, i Toni Bover, director de l’Escola Casa Masferrer.
La mostra es podrà visitar fins al 26 d’abril.
