El tercer cicle de Grans Concerts portarà a l'Atlàntida de Vic set referents mundials

Les orquestres Budapest Strings i Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, la soprano Julia Lezhneva i el pianista Alexei Volodin, grans atractius del prestigiós festival

Publicat el 21 de juny de 2013 a les 18:54
Ana Mari Carbonell, Lluís Vila d'Abadal i Ramon Ferrer. Foto: Adrià Costa

L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, continua apostant pels Grans Concerts, que porta a la ciutat intèrprets i orquestres de renom internacional i, alhora, marca un plus diferencial amb les ofertes d’altres teatres semblants de fora l’àrea metropolitana. Aquest migdia, s’ha presentat la tercera edició del cicle, que començarà el 20 d'octubre i s’allargarà fins a l’1 de març de l’any que ve. En aquesta ocasió, es podran escoltar set concerts de prestigi mundial, amb un programa variat que va des de grans conjunts instrumentals fins a concerts de cambra.

La segona edició del cicle va finalitzar el passat 21 d’abril. També es va presentar un repertori de set concerts. La resposta del públic osonenc davant d’aquesta proposta no va poder ser millor, arribant al 86,46% d’ocupació.  Els tres concerts més aclamats van ser el de la Montserrat Caballé, els Grans Cors del Liceu i Jordi Savall, aproximant-se al 100% d’ocupació de la sala.

La presentació de la tercera edició ha anat a càrrec del director general de L’Atlàntida, Lluís Vila d’Abadal; la presidenta de la Fundació Puig-Porret, Anna Mari Carbonell; i el responsable de programació, Ramon Ferrer.

La presidenta de la Fundació Puig-Porret, entitat que dóna suport econòmic al cicle, ha insistit en la importància de la iniciativa per a Vic, ja que ha ajudat i continuarà ajudant a donar conèixer la ciutat a nivell internacional. En una línia semblant s’ha expressat Lluís Vila d’Abadal, que ha emfatitzat que, segons el tipus de concert, s’activava un públic que traspassa les fronteres comarcals.

Hongria, Rússia, Estats Units, Alemanya i Catalunya

Budapest Strings, l’orquestra més reconeguda d’Hongria i una de les més importants d’Europa, serà l’encarregada d’obrir el festival, amb una combinació de repertoris de clàssics vienesos i la més pura música hongaresa. “És un concert fresc i tranquil, molt adequat per aquelles persones que volen iniciar-se en el món de la música clàssica”, ha explicat Ramon Ferrer.

Julia Lezhenva, en una imatge de promoció Gary Hoffman, en una imatge de promoció

Després de l’exitós concert de l’any passat, la prestigiosa Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu torna a L’Atlàntida, i aquesta vegada de la mà d’uns dels director d'orquestra del nostre país més reputat internacionalment, Josep Pons.

El pianista rus Alexei Volodin també tornarà a pujar a l’escenari de Vic per sorprendre amb un repertori dels famosos Bach i Chopin, seguit, el mes de desembre, per la jove soprano russa Julia Lezhneva, cridada a convertir-se en una de les “primeres sopranos del món”, segons Ferrer.

L’Orquestra Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, una de las més aclamades orquestres alemanyes, també formarà part d’aquest gran reparatori 2013-2014. El seu so refinat de conjunt i les extraordinàries interpretacions musicals es podran gaudir el 24 de gener.

Aquesta nova edició es tancarà amb dos intèrprets que s’inclouen dins el Festival Internacional de Violoncel que tindrà lloc a Vic entre febrer i març de 2014: el nord-americà Gary Hoffman, una figura plenament reconeguda dins la interpretació i la docència musical, i el joveníssim Pau Codina, dins l’apartat que el cicle dedica als joves intèrprets.

“A través de Grans Concerts, L’Atlàntida, amb la inestimable col·laboració de La Vanguardia, la Fundació Puig-Porret i el Club ProMúsica, continua fent palesa la seva aposta decidida per la música clàssica de primer nivell”, ha apuntat Vila d’Abadal.

Més informació i programació, des del web del cicle


Alexei Volodin, en una imatge de promoció