Des del mes de setembre fins al desembre passaran diferents cantautores, algunes d'elles amb molt de renom en l'àmbit internacional. El tret de sortida el farà Ainhoa Arteta, una de les millors sopranos d'Espanya, que interpretarà un repertori diferent del seu estil, ampliant els seus horitzons artístics amb les Quatre Cançons, del compositor Strauss.
El plat fort de la setena edició el protagonitzaran la georgiana Elisso Virsaladze i el quartet canadenc Cecilia String Quartet, amb actuacions úniques al territori català. Virsaladze, l'1 de novembre se la podrà escoltar, "és una de les millors intèrprets internacionals del piano", remarcava Ramon Ferrer, cap de programació de l'Atlàntida, durant la roda de premsa. Pel que fa a les canadenques, grup format per quatre noies, Ferrer va apuntar que "són una de les grans revelacions del mercat actual", ja que el conjunt ha actuat en espais com Konzerthaus de Berlín o al Concertgebouw d'Amsterdam en la seva primera gira europea. Finalment, Mayte Martín oferirà un concert amb contingut emocional amb la presentació del nou disc Tempo Rubato.
Fònics, un grup vocal format per joves sota la direcció de Lluís Vilamajor, actuaran el 15 d'octubre i completaran el programa de l'esdeveniment. El conjunt reunirà joves cantants d'arreu del món i serà l'única actuació d'enguany que s'hi veuran homes.
Tal com explicava Montse Catllà, la directora de l'Atlàntida, es faran conferències prèvies a cada actuació, excepte a la de Martín que es realitzarà posteriorment per efectuar la signatura de discs de la cantant. L'objectiu d'aquestes conferències és "crear un espai de trobada", va comentar la directora. Quant als preus de cada concert aniran en funció de la localització de les butaques, ja que segons Catllà hi ha la intenció de "donar un punt de qualificació auditiva més alt". La directora preveu un 80% d'assistència als concerts, més participació que el de les primeres edicions, ja que els inicis "costava atreure el públic a la música clàssica".
Fundació Puig-Porret
Catllà va agrair el suport de la Fundació Puig-Porret amb la implicació del projecte perquè "sense el seu mecenatge no estaríem amb condicions de reeditar-se". A més ha fet una valoració de l'Aula de Música de la fundació, en què 150 alumnes hi han passat i n'hi ha hagut 26 de l'EMVIC que han estat premiats amb el premi Puig-Porret. També va mencionar que és un programa social per exhibir artistes a escala internacional.

Anna Maria Carbonell, Montse Catllà i Ramon Ferrer. Foto: Adrià Costa