L’Ajuntament de Torelló ha convocat la sisena edició de la beca Segimon Serrallonga, d’ampliació d’estudis en universitats estrangeres per al curs acadèmic 2013-2014. En aquesta iniciativa es compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic, en tasques d’assessorament i difusió. La convocatòria estarà oberta fins el 12 d’abril de 2013.
L’any 2006, l’Ajuntament de Torelló va nomenar fill predilecte del municipi l’escriptor i professor Segimon Serrallonga, i va acordar d’instituir -en memòria seva- una beca d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació.
La convocatòria s’adreça a persones titulades o a estudiants de darrer any d’una titulació de les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació, que hagin cursat o cursin els estudis en alguna universitat o en algun centre d’educació superior dels Països Catalans. Els aspirants a la beca no poden haver complert els 30 anys el dia 1 de gener de l’any en curs, han de conèixer la llengua del país on se sol·liciti l’ampliació d’estudis, i no poden ser beneficiaris de cap altra beca o ajuda econòmica concedida, per al mateix període, per una institució pública o privada en el moment de formalitzar la sol·licitud. Entre la documentació necessària per formalitzar la sol·licitud, cal presentar una memòria explicativa del projecte d’estudis per al qual sol·licita la beca que inclogui les dades del centre d’estudis superiors on es vulgui cursar l’ampliació d’estudis. La dotació de la beca és de 8.000 euros i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció.
La beca serà adjudicada per una Comissió de Selecció, formada per Santi Vivet, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Núria Güell, regidora de Cultura, com a secretària; Joan Manuel del Pozo, doctor en Filosofia i professor de la UdG; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Miquel Pérez, doctor en Història de l’Art i professor de la UVic; Montserrat Bacardí, doctora en filologia i professora de la UAB; i Joaquim Albareda, historiador i professor de la UPF. La Comissió de Selecció farà una primera valoració dels candidats en base a criteris com els mèrits acadèmics dels sol·licitants i l’interès del projecte d’estudis presentat.
Els guanyadors de les cinc edicions precedents han estat: en la convocatòria 2012-2013 va guanyar Anna Ortín per un projecte d’estudis de Master en filosofia centrat en la Modernitat i en les tècniques de la filosofia analítica, amb accent en qüestions d’identitat, ment, epistemologia i metafísica, per cursar-lo a la Master of Science in Philosophy de la University of Edinburgh. En la convocatòria 2011-2012, Lucía Paula Moreno, amb el Màster en Belles Arts “Investigació, producció i perfeccionament del treball artístic”, cursat a la Master of Fine Arts, The Dutch Art Institute (DAI) ArtEZ dels Països Baixos. La convocatòria 2010-2011, va distingir Alexis Bastardas amb un projecte sobre “El lideratge educatiu”, cursat al Master Phil en Educació de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). En la convocatòria 2009-2010 hi va haver dos projectes guanyadors: el d’Anna Pons amb un projecte de Màster en Economia i Polítiques Públiques a la Master in Economics and Public Policy- Sciences Po (coord.), École Polytechnique, ENSAE de París (França); i el de Judit Bardolet, sobre un Màster Orchestral Violin Training a la Guildhall School of Music de Londres (Regne Unit). Finalment, en la convocatòria 2008-2009, va guanyar Josep Soler, amb un projecte sobre “Llengües locals i llengües globals. Estònia i Catalunya. Comparació des d’una perspectiva ecolingüística de les dinàmiques de les llengües i les ideologies dels seus parlants”, a l’Anthropological Methods de la Universitat de Tallin( Estònia).
Segimon Serrallonga
Segimon Serrallonga i Morer (1930-2002) és autor d’una obra de reconeguda vàlua artística i profunda qualitat humana en els vessants de la poesia, l’assaig i la traducció. Format al Seminari de Vic, va ampliar els estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina, a Bèlgica, on es va llicenciar en Filologia Clàssica. Posteriorment va obtenir la llicenciatura de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Compromès amb el seu país i amb la causa de la justícia i la llibertat, va participar activament en la lluita antifranquista i va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Des del 1977 fins a la seva mort, va dedicar-se a la docència universitària, primerament a l’Escola de Mestres Balmes i després a la Universitat de Vic, en la qual va exercir també els càrrecs de responsable literari de l’Editorial Eumo i de director de la Biblioteca.
Torelló convoca la sisena edició de la beca Segimon Serrallonga
El guanyador rebrà 8.000 euros per ampliar els seus estudis a l’estranger.
Ara a portada
-
Societat Entre la llum de la plaça Major i la foscor a gran part dels barris: així es va viure a Vic l'apagada elèctrica Redacció
-
-
Societat Catalunya recupera la normalitat a la xarxa elèctrica i Rodalies torna parcialment Lluís Girona Boffi
-
-
Economia «Volem viure»: els sindicats incrementen la pressió en l'1-M de la reducció de la jornada Redacció
Publicat el 02 de febrer de 2013 a les 21:19
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Tot el que has de saber del Lactium de Vic 2025
-
Cultura i Mitjans Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: de l'1 al 4 de maig
-
Cultura i Mitjans Vic posa en marxa un pla per buscar nous lectors
-
Cultura i Mitjans Sau torna als escenaris amb un concursant d'«Eufòria» com a cantant