
Ahir dimecres, dia 20 de juliol, les hortes de Can Sanglas de Manlleu van acollir un taller de Land Art que va comptar amb la participació de més d’una vintena de persones.
Al taller hi van assistir hortolans de les hortes, famílies amb nens i nenes i altres persones interessades en el tema que van crear, alguns individualment i d’altres en grup, diverses composicions a partir dels materials naturals que van trobar en els horts i el seu entorn, com ara verdures, canyes naturals, flors, fulles, branques seques, pedres... En total es van crear 10 obres, algunes de les quals són figures abstractes i d’altres plasmen algun element real com, per exemple, una cara o un hort en miniatura.
Cada una d’aquestes composicions s’ha deixat en l’espai de les hortes on s’ha creat: a l’entrada, dins una parcel•la, al costat de la font... però, al tractar-se de materials naturals que poden descomposar-se, són efímeres, ja que poden ser endutes per el vent o malmeses per la pluja; per tant, no perduraran en el temps. Al llarg dels dies aniran canviant i al final, desapareixeran.
Després del taller es va fer un sopar a l’embarcador del Ter amb amanides elaborades amb hortalisses de les hortes i altres plats que van portar els participants.
Aquesta activitat ha estat organitzada des del servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manlleu, amb la col•laboració del Programa CON-EIX, que té l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre els productes de proximitat, temporals i ecològics i, a la vegada, donar a conèixer i donar valor als oficis tradicionals.
El Land Art és un moviment artístic que va sorgir als Estats Units d’Amèrica a finals de la dècada dels 60 que fa referència a un art creat en la natura, utilitzant materials naturals com pedres, fulles o terra.
Les hortes de Can Sanglas es van posar en funcionament el novembre de 2009 i, periòdicament, s’hi programen sessions de formació i altres activitats que estan obertes als mateixos hortolans i a d’altres persones interessades en l’horticultura ecològica.