La taula estarà formada per la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, la Cambra de Comerç de Barcelona, el món empresarial i està previst convidar a que hi participin també els centres de formació professional.
La trobada, presidida per Oriol Guixà, president de la Delegació, ha comptat amb la intervenció del director general d'Ensenyaments Professionals de la Generalitat de Catalunya, Josep Francí, que ha exposat les línies d'actuació que s'han engegat des del Departament d'Educació per dotar la Formació Professional de més flexibilitat. Les accions persegueixen, principalment, resoldre el problema del dèficit d'estudiants, així com consolidar el públic jove i arribar a públics nous, com és el cas de la població adulta ja integrada en el món laboral o la població immigrant.
A Catalunya el nombre d'estudiants que decideixen fer Formació Professional està molt per sota de la mitjana de la Unió Europea. Els motius els hem de buscar en la baixa natalitat i en la manca de la dignificació d'aquests estudis. Per invertir aquesta tendència, des del Departament d'Ensenyament s'estan incorporant noves propostes, com la introducció de les assignatures amb crèdits, per poder fer els estudis a temps parcial, la possibilitat de treure's dues titulacions en només tres anys, gràcies a itineraris compartits, o la incorporació d'horaris nocturns. També es vol incorporar la figura de l'IES oberta de Catalunya, per poder cursar la formació a distància.
Josep Francí ha explicat que algunes d'aquestes propostes ja s'han començat a aplicar a diferents centres de Catalunya. Per la seva banda, els empresaris han parlat de la crisi del model d'integració dels Instituts d'Educació Secundària i la Formació Professional, i de la necessitat de donar un major impuls a les pràctiques en empreses. També consideren que cal integrar la immigració en la Formació Professional i la unificació de l'oferta que hi ha a la comarca d'Osona.