Altarriba considera que a diferència de l'anterior crisi econòmica aquesta arriba amb la majoria d'empreses que hi ha a la població sent “autòctones” i amb centres de decisió al mateix municipi. Aquest fet permet disposar d'una plataforma de coneixement “molt més àmplia” que no pas la que hi havia l'any 92. El fet de tenir empreses amb capacitat de decisió local ha de permetre el rellançament de la situació “amb més facilitat”. El nou president és mostra “optimista” per supera la situació.
El nou president de l'AEM s'ha mostrat predisposat a seguir mantenint “bones relacions” amb l'Ajuntament de la població “sigui quin sigui el seu color polític”. També s'ha mostrat predisposat a mantenir una bona entesa amb els sindicats perquè ha dit que els treballadors també formen part de l'empresa “com a unitat única”.
Actualment, segons les dades facilitades per l'AEM, a la població hi ha unes 500 empreses. D'aquestes n'hi ha un “significatiu percentatge” -no s'ha especificat la quantitat- que encara no formen part de l'entitat patronal. L'objectiu d'aquesta nova etapa es anar agrupant les empreses per polígons i sectors per fer una organització el màxim d'adaptada a les seves demandes.
El nou president ha dit que estava molt “il•lusionat” pel repte. La junta de l'Associació d'Empresaris de Manlleu no pateix canvis. El secretari és Llucià Ferrer, Jordi Casellas és el tresorer i els vocals són Miquel Altimiras, Joan Rovira, Josep Godayol, Joan Estrada i Josep Anglada.
L'AEM és una agrupació empresarial local de Manlleu que forma part del Foment del Treball i el Consell Empresarial d'Osona. Els seus objectius són la formació d'opinió, la representació col•lectiva, la mediació i la reivindicació dels empresaris com a col•lectiu “fortament castigat” per la societat.