La convocatòria del premi estava adreçada a professionals de l'Estat espanyol i Portugal que haguessin utilitzat en els seus projectes material d'Uponor, una multinacional d'origen finès, líder mundial en fabricació de canonades de poliestirè que s'utilitzen en fontaneria i terres radiants o refrescants.
Aquest no és el primer reconeixement que rep l'Ecoedifici de lavola. El 2004 va rebre el Premi a la sostenibilitat per a projectes professionals, del Collegi d'Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona. I el 2006 va obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a edificis d'oficines que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, essent en aquests moments, l'únic edifici d'oficines de Catalunya que el té.
A més, ha estat reconegut per dos projectes internacionals de gran prestigi, com són el programa Greenbuilding de la Comissió Europea per a la integració de les energies renovables en l'edificació no residencial, i el projecte internacional SARA (Sustainable Architecture Aplied to Replicable Public Acces Buiding) que el reconeix com a ecoedifici en base a les seves característiques ambientals.