El ple municipal ha estat, una vegada més, d'una duració més que considerable, amb prop de quatre hores de debat, 18 punts de l'ordre del dia, set mocions i 40 preguntes dels grups de l'oposició. Molts dels temes aprovats han estat de tràmit i la sessió, molt tranquilla i sense massa expectació, només ha estat animada per força retrets indirectes (alguns directes), irònics i fins i tot sarcàstics, entre el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, i alguns dels membres de l'equip de govern, especialment, Josep Burgaya (PSC) i Xavier Solà (CiU). El punt que ha aixecat més polseguera, el molí del Graell.
El Graell i la crisi institucional
La proposta de declarar bé cultural d'interès local el molí medieval del Graell ha estat tramitada en tràmit urgència. Tot i donar-hi suport (a excepció d'ICV-EUiA), tots els grups han expressat les seves queixes per la manera en que l'equip de govern ha gestionat l'assumpte.
Josep Anglada (PxC) ha celebrat que s'aturessin les obres i ha alabat la "valentia" de l'alcalde per donar aquest pas. A pesar de les lloances, també ha fet un advertiment: "Esperem que ara no es deixi manipular per Josep Burgaya o el conseller Joaquim Nadal". El president de PxC ha recriminat a l'equip de govern que no es fes una inspecció arqueològica acurada abans d'iniciar les obres i ha demanat responsabilitats en aquest marc. També ha recriminat a Xavier Solà que fa uns dies assegurés que no s'aturarien les obres.
La portaveu de la CUP, Laia Jurado, s'ha mostrat sorpresa pel "sobtat interès arqueològic" de l'Ajuntament. La regidora també ha expressat els seus dubtes sobre les bones intencions de l'equip de govern: "Aquest canvi respon a un bé per a la població? On s'ubicaran els pisos de protecció oficial?"
Xavier Solà ha justificat la decisió per la important descoberta del molí, que obligarà a "replantejar el pla parcial". El seu company de govern, Josep Burgaya, s'ha mostrat d'acord en la reformulació del projecte, que sempre han defensat, per la seva poca "funcionalitat i adequació". També ha assegurat que el conseller Nadal, tot i les negatives inicials, estarà d'acord en revisar el projecte urbanístic del Graell.
El regidor convergent ha assegurat que l'habitatge social i que la crisi oberta amb el DPTOP està en vies de solució. Una prova d'aquesta darrera afirmació, segons Solà, és la reunió programada per avui entre el mateix Solà, l'alcalde i el conseller Nadal a Barcelona.
Tot i compartir la iniciativa de declarar bé cultural el molí, Xavier Tornafoch (ICV-EUiA) ha anat més enllà en les crítiques hi ha qualificat el tema com una "pantomina al voltant de Nadal" i "una cortina de fum per amagar coses". També pensa que "s'ha tirat pel dret". I ha continuat, encara d'una manera més dura: "No em crec el que l'equip de govern està dient. No hi ha cap interès en crear habitatge social".

La contundència de Tornafoch ha obligat a intervenir a l'alcalde, que ha dit que no es tractava d'una "decisió fàcil", ja que havia portat a un enfrontament amb la Generalitat, que tenia punts de vista diferents. En aquest marc, Vila d'Abadal ha lamentat l'ajornament de la visita de Joaquim Nadal, que ha qualificat com una "ofensa" per a la ciutat de Vic. Pel que fa a l'habitatge social, l'alcalde ha tornat a reclamar la distribució en diferents punts de la ciutat i no concentrats en un barri com el Graell.
Llum verda a les llars d'infants municipals
Un altre dels temes importants que s'han tractat avui ha estat l'aprovació del projecte d'establiment del servei públic municipal de llars d'infants i el seu reglament regulador. En aquests moments, l'Ajuntament de Vic està construint tres llars d'infants municipals: a l'Horta Vermella, Pasqual Blanca i Serra de Sanferm, amb 82 places cadascuna.
La proposta ha estat aprovada per tots els partits i amb l'abstenció d'ICV-EUiA. El regidor ecosocialista, tot i donar suport al fons, considera que hi ha mols dubtes en el terreny econòmic, en les condicions laborals dels professionals i es lamenta que no es parli de criteris pedagògics.
Aquests punts de concreció, segons Xavier Solà, ja es definiran en el futur. De moment, però el que cal és "crear el servei", que té la voluntat de cobrir tota l'àrea de Vic. "La gestió externalitzada és un bon model, tal i com ho demostren les experiències amb l'escola municipal de música i l'escola de dibuix", ha dit Sola. "Es pretén oferir un servei de qualitat, sense destruir res ni anar en contra de ningú", ha afegit, en referència a les llars d'infants concertades que ja estan en funcionament.
Un altre tema que té un rerafons polèmic ha estat l'expedient de modificació dels crèdits de l'exercici de 2007. En aquest document es preveu destinar 200.000 euros a cobrir el dèficit de l'ImpeVic. En aquest àmbit, el propi president de l'Impevic, Josep Burgaya, ha reconegut que el Mercat del Ram, l'Oficina de Turisme i, sobretot el Fòrum Vic, havien tingut una gran desviació pressupostària
L'educació, pal de paller del conflicte polític
De les set mocions presentades se n'han retirat tres i tres més no han prosperat. S'han retirat les mocions sobre el canvi climàtic d'ICV-EUiA (perquè l'Ajuntament ja està en tràmits per adherir-se a la xarxa espanyola de Ciutats pel Clima), la comissió cívica de la bicicleta de la CUP (perquè ja està en marxa un estudi de mobilitat) i la comissió sobre la retolació en català dels comerços (perquè s'acaba de posar en marxa un projecte on es visitaran més de 1.000 establiments i s'informarà de la normativa, que ja inclou la retolació en català). S'han desestimat la moció sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra (CUP), la dimissió de Joan Saura (PxC) i la creació d'un Institut d'Educació (ICV-EUiA).
La moció dels ecosocialistes ha estat la més discutida. Tornafoch ha explicat que l'Institut d'Educació serviria per gestionar i coordinar tot el que es cou a la ciutat en l'àmbit educatiu, i que aquest model ja s'estava aplicant en altres ciutats amb molt bons resultats. El regidor ecosocialista ha criticat el canvi de postura dels socialistes, que havien defensat la creació d'aquest ens el seu programa electoral.
La CUP li ha donat suport, tot i que ha matisat que caldria integrar al document qui formaria aquest institut i quin seria el paper del Consell Escolar.
PxC ha trobat la proposta "fluixa de contingut" i que, a més, faria "augmentar la burocràcia".
Per part de l'equip de govern, s'ha optat pel vot negatiu, perquè en l'àmbit de l'educació ja s'estan fent "moltes coses i molt bé", segons Josep Burgaya. El regidor socialista ha assegurat que l'educació era un tema molt important per a l'equip de govern i, per demostrar-ho, ha anunciat que el pròxims pressupostos incrementaran substancialment la partida destinada en aquest sector, amb gairebé tres milions d'euros. "En el futur, aquest institut no es pot descartar, però ara la regidoria d'Educació té l'estructura i els recursos necessaris per portar a terme el que reclama la ciutat", ha assenyalat Burgaya.
L'única moció que s'ha aprovat ha estat la de la CUP, sobre la situació insostenible de Renfe i la dimissió de la ministra de Foment, amb els set vots de l'oposició (PxC, CUP i ICV) i l'abstenció de l'equip de govern, que havia demanat que es retirés la moció i es fes una declaració conjunta de tots els partits.
La sessió s'ha acabat amb un reguitzell de 40 preguntes de l'oposició: 15 de PxC, 15 d'ICV-EUiA i 10 més de la CUP. Plataforma ha tractat temes com la vegueria de l'Alt Ter, la gestió del pavelló 3, la gimcana incívica o el camp de futbol del Remei. La CUP ha interpellat sobre les obres de l'Atlàntida, el mercat municipal nou, la durada de les instàncies municipals i els extintors de La Central, entre d'altres. Per la seva part, els ecosocialistes han demanat sobre el conveni amb Genis Antel (sense una resposta concreta, ja que el consistori espera una nova proposta de l'empresa), l'aula de transició per als nouvinguts, la requalificació del camí Antic de Taradell i l'auditoria als Serveis Socials. ICV-EUiA, en un prec, ha demanat que es posés a un carrer el nom del periodista i escriptor Paco Candel, recentement traspassat.
-------
NOTA DE PREMSA
CUP DE VIC
CUP DE VIC
El passat dilluns, 3 de desembre, la Candidatura d'Unitat Popular va presentar tres mocions al ple de l'Ajuntament de Vic.
La primera, amb relació al mal servei que Renfe dóna als trens de rodalies i regionals de Catalunya, va ser aprovada, amb l'abstenció de l'equip de govern i el vot a favor dels partits de l'oposició. En aquesta moció es sollicitava que l'Ajuntament de Vic demanés la dimissió de la ministra de Foment del govern espanyol i el traspàs dels serveis de regionals i rodalies a la Generalitat, a més de l'adequació de l'estació de trens de Vic a les condicions climàtiques de la ciutat. No deixa de cridar l'atenció l'actitud passiva del grup ERC a l'ajuntament, que és totalment contradictòria amb la campanya que s'ha engegat des de la secretaria general del partit per demanar el traspàs del servei de rodalies.
La segona moció anava dirigida a demanar el suport per part de l'Ajuntament de Vic a Oriol Martínez Pujol, al qual es va obrir un expedient sancionador per la participació en una manifestació que va tenir lloc el 31 de maig a Vic, que va transcórrer sense incidents. La moció va ser rebutjada, amb l'argument que un ajuntament no és lloc on presentar peticions que concerneixen els jutjats. Tenim l'exemple d'altres municipis on l'ajuntament mateix s'ha posicionat en solidaritat davant d'una injustícia d'aquest tipus, per tant creiem que aquesta argumentació no és vàlida.
Es va presentar una tercera moció per demanar que es formés una comissió cívica de la bicicleta. Aquesta comissió s'encarregaria de revisar els articles de l'ordenança municipal de circulació que fan referència a l'ús de la bicicleta, per adequar-los a les necessitats de la població de Vic. La moció va ser retirada amb la condició que es posés en marxa una comissió que elaborés un pla de mobilitat per a la ciutat.
També es va debatre una moció d'urgència presentada per l'equip de govern, amb relació a la projecció de 1.300 habitatges als terrenys del Graell, on hi ha situades restes arqueològiques de diverses èpoques, una ermita, un molí i una sèquia que pertanyien a la masia de Sant Llorenç i que daten dels segles XIII a XV. L'equip de govern va demanar que s'aturessin les obres i va declarar bé cultural d'interès local les restes trobades.
A data de 4 de desembre hem sabut que hi ha hagut finalment una trobada entre l'Ajuntament de Vic i la Generalitat, en què s'ha acordat que les obres tiraran endavant, protegint, això sí, les restes arqueològiques i reubicant els blocs de pisos que s'havien de construir a la zona afectada.
Celebrem que aquesta vegada l'ajuntament hagi optat pel sentit comú que sempre li hem reclamat a l'hora de defensar el patrimoni històric dels vigatans per damunt d'eventuals interessos privats, no com s'ha fet en altres ocasions, com amb les Adoberies i l'església rodona trobada davant la catedral. Però no podem deixar de mostrar-nos sorpresos i d'estar alerta davant d'aquesta declaració. Esperem que això no sigui un cas aïllat sinó un canvi de tendència, i que no lamentem de veure en un futur que aquesta aturada ha tingut altres intencions menys nobles.
Amb tot això, la CUP encara espera resposta a les dues instàncies que va presentar per l'octubre, l'una demanant la conservació dels aparadors vells de la plaça Major i l'establiment d'uns patrons arquitectònics de cara a nous negocis que s'obrin a plaça i als seus voltants, i l'altra demanant que s'adaptessin els accessos del pàrquing de plaça per a minusvàlids, o bé que s'indiqués a l'entrada que el pàrquing no està adaptat. El 21 de setembre algú va fer la mateixa pregunta a través de la bústia del ciutadà que hi ha a la web de l'Ajuntament, i en qüestió d'una setmana va obtenir-ne resposta. Podem dir que a Vic l'era de les telecomunicacions ja ha deixat obsoletes les vies de comunicació tradicionals? O és que només val la pena de contestar a una pregunta quan es formula en un espai d'accés generalitzat? Ens causa també bastanta insatisfacció la poca diligència amb què s'atenen les nostres preguntes al ple, ja que la resposta sempre és la mateixa: ja s'estudiarà. i la situació d'estudi s'allarga i s'allarga. això ens mostra el poc interès que té l'ajuntament per les qüestions que afecten a la ciutat. mentrestant el veïnat del remei ha d'anar amb peus de plom cada vegada que travessa el riu Méder per no posar en perill la seva integritat física.
-------
El ple, des del bloc de Xavier Tornafoch
Nota de Premsa d'ICV-EUiA
La ciutat de Vic disposarà de quatre pisos públics per a casos d'emergència social.
El Ple Municipal aprova la creació del Consell Local de Cooperació
La ciutat de Vic disposarà de quatre pisos públics per a casos d'emergència social.
El Ple Municipal aprova la creació del Consell Local de Cooperació
L'Ajuntament de Vic va celebrar ahir dilluns, dia 3 de desembre, el Ple Ordinari i es van discutir els següents punts de l'ordre del dia, entre d'altres:
ICV-EUiA ha donat suport a la Creació del Consell Local de Cooperació al Desenvolupament de Vic com a òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu de l'Ajuntament de Vic i amb la intenció d'aprofundir en la sensibilització ciutadana per la cooperació municipal. Aquesta és una actuació que el regidor Xavier Tornafoch havia endagat mentre formava part del govern. En el Ple d'ahir va oferir el seu suport a l'equip de govern en aquesta qüestió sempre i quan es mantingui l'esperit amb que es va crear: sensibilització, debat i planificació d'actuacions en matèria de cooperació internacional. El regidor Tornafoch va alertar del perill de convertir aquest òrgan en una repartidora de subvencions i, per tant, generadora de dependència clientelar.
L'Ajuntament també va aprovar amb l'abstenció d'ICV-EUiA el projecte d'establiment del servei públic municipal de llars d'infants i el seu reglament regulador. L'Ajuntament de Vic està construint tres llars d'infants municipals: la llar Infantil de l'Horta Vermella (C. Josep. M. Pratdesaba, núm. 3), la llar d'Infants de Pasqual Blanca (Ctra. de Roda-Av. Bernat Calvó, s/n) i la Llar d'Infants de la Serra de Sanferm (C. del Gurri, s/n). Les tres llars d'infants ofereixen 82 places cadascuna, dividides en 2 grups de 8 nens/es de 0 a 1 any; dos grups de 13 nens/es d'1 a 2 anys; i dos grups de 20 nens/es de 2 a 3 anys. La posada en funcionament d'aquestes tres llars d'infants municipals respon a la finalitat de donar cobertura a les demandes socials i laborals existents al municipi. El regidor d'ICV-EUiA va defensar el seu vot dient que el text que havia presentat l'equip de govern no oferia ni els números (la memòria econòmica) ni els criteris pedagògics (no en té) ni els criteris laborals per als educadors/es ni les ratios que assegurin un servei públic de qualitat.
També s'aprovà un conveni amb Adigsa per a la gestió de quatre pisos ´de protecció pública a Vic per part de l'Ajuntament, una actuació del regidor d'ICV-EUiA mentre era a l'equip de govern i que hauran de servir per atendre casos d'emergència social.
També s'aprovà un conveni amb Adigsa per a la gestió de quatre pisos ´de protecció pública a Vic per part de l'Ajuntament, una actuació del regidor d'ICV-EUiA mentre era a l'equip de govern i que hauran de servir per atendre casos d'emergència social.
El grup d'ICV-EUiA va donar suport a les mesures d'adequació de les installacions i aparells d'illuminació exterior i interior de la ciutat de Vic pel què fa a la contaminació lluminosa que poden produir, segons el què estableix el reglament per a la ordenació ambiental de l'enllumentat per a la protecció del medi nocturn.
El grup d'ICV-EUiA s'ha abstingut en l'aprovació d' una proposta per la via d'urgència, en què s'ha declarat bé cultural d'interès local l'antic molí medieval descobert a la planta baixa de la masia de Sant Llorenç, situada al sector d'El graell, la seva canalització i sistema de conducció d'aigua, amb les restes arqueològiques trobades a aquest entorn, de conformitat amb els articles 15 i 17 de la Llei de Patrimoni Cultural. Segons el regidor d'ICV-EUiA "la urgència d'aquesta aprovació no respon a criteris de conservació del patrimoni cultural o natural de Vic, sinó a les urgències polítiques de l'equip de govern per a negociar des d'una posició de força amb el departament de Politica Territorial i Obres Públiques de la Generalitat la paralització de la urbanització del Graell".
De les dues mocions presentades per ICV-EUiA, una d'elles , la que proposava la creació d'un Institut Municipal d'Educació, va ser rebutjada per l'equip de govern (PSC-ERC-CiU) i el regidor Tornafoch va voler destacar "la incoherència del portaveu del grup socialista encarregat d'argumentar contra un dels seus temes estrelles del programa electoral". Pel que fa a la segona moció, sobre l'adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima i de mesures per a la prevenció del canvi climàtic a escala local, el regidor d'ICV-EUiA la va retirar atès que l'equip de govern està en procés d'adherir-se a la Xarxa i es va comprometre a accelerar mesures de prevenció en matèria d'emissió de gasos contaminants a escala local. ICV-EUiA va votar a favor de la moció de la CUP sobre la Renfe que demanava la dimissió d ela ministra socialista de Foment i va votar en contra de la que demanava suport per a Oriol Martínez, també presentada per la CUP. El regidor d'ICV-EUiA va votar en contra de les dues mocions presentades per PxC.
En el torn de precs i preguntes, ICV-EUiA va presentar 15 qüestions, entre d'altres:
- Sollicità la millora del transport públic urbà, aprofitant la nova concessió.
- Demanà explicacions sobre la requalificació de terrenys de Genís antel.
- Demanà a la regidora d'educació que desestimi el projecte de crear una aula de transició per a nois/es immigrants i que treballi per a la seva integració normalitzada.
- Demanà més informació per als veïns en el procés participatiu del POUM i del barri del Remei.
- Proposà donar el nom d'un dels carrers de Vic a l'escriptor i exmilitant del PSUC, Paco Candel
De les dues mocions presentades per ICV-EUiA, una d'elles , la que proposava la creació d'un Institut Municipal d'Educació, va ser rebutjada per l'equip de govern (PSC-ERC-CiU) i el regidor Tornafoch va voler destacar "la incoherència del portaveu del grup socialista encarregat d'argumentar contra un dels seus temes estrelles del programa electoral". Pel que fa a la segona moció, sobre l'adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima i de mesures per a la prevenció del canvi climàtic a escala local, el regidor d'ICV-EUiA la va retirar atès que l'equip de govern està en procés d'adherir-se a la Xarxa i es va comprometre a accelerar mesures de prevenció en matèria d'emissió de gasos contaminants a escala local. ICV-EUiA va votar a favor de la moció de la CUP sobre la Renfe que demanava la dimissió d ela ministra socialista de Foment i va votar en contra de la que demanava suport per a Oriol Martínez, també presentada per la CUP. El regidor d'ICV-EUiA va votar en contra de les dues mocions presentades per PxC.
En el torn de precs i preguntes, ICV-EUiA va presentar 15 qüestions, entre d'altres:
- Sollicità la millora del transport públic urbà, aprofitant la nova concessió.
- Demanà explicacions sobre la requalificació de terrenys de Genís antel.
- Demanà a la regidora d'educació que desestimi el projecte de crear una aula de transició per a nois/es immigrants i que treballi per a la seva integració normalitzada.
- Demanà més informació per als veïns en el procés participatiu del POUM i del barri del Remei.
- Proposà donar el nom d'un dels carrers de Vic a l'escriptor i exmilitant del PSUC, Paco Candel
------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC
AJUNTAMENT DE VIC
Es crea el servei públic municipal de les llars d'infants
El Ple Municipal declara bé cultural d'interès local l'antic molí medieval d'El Graell
L'Ajuntament de Vic ha celebrat avui dilluns, dia 3 de desembre, el Ple Ordinari amb els següents punts a l'ordre del dia, entre d'altres:
S'ha donat compte de la modificació de l'estructura de l'organització i administració municipals, respecte de l'Àrea d'Afers Socials i Ciutadania, a la qual s'afegeixen les atribucions respecte de la cooperació al desenvolupament i Hotel d'Entitats.
S'ha donat compte de la modificació de les delegacions genèriques i especials a favor de diferents membres de la Corporació: dins de l'Àrea de Territori i Urbanisme, el regidor d'Intervenció en el Sòl, Jacint Raurell, ha estat també delegat per a la matèria de Polítiques d'Habitatge. Dins de l'Àrea d'Afers Socials i Ciutadania, el regidor d'Acció Social i Ciutadania rep la delegació en els temes relacionats amb l'Hotel d'Entitats; i la regidora de Dones, Joves i Salut, Gràcia Ferrer, rep delegació en matèria de Cooperació al Desenvolupament.
Creació del Consell Local de Cooperació al Desenvolupament de Vic com a òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu de l'Ajuntament de Vic i amb la intenció d'aprofundir en la sensibilització ciutadana per la cooperació municipal.
Aprovació del conveni entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vic per al finançament de les obres d'ampliació i reforma al CEIP Guillem de Montrodon i al CEIP Andersen i per a cedir l'ús de la construcció per a ser destinat a activitat escolar. L'import màxim previst de les obres a finançar és de 186.270,09 €, de les quals 90.000 € (62.343 € pel CEIP Guillem de Montrodon i 27.657 € pel CEIP Andersen) les aporta el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
Aprovació del projecte d'establiment del servei públic municipal de llars d'infants i el seu reglament regulador. L'Ajuntament de Vic està construint tres llars d'infants municipals: la llar Infantil de l'Horta Vermella (C. Josep. M. Pratdesaba, núm. 3), la llar d'Infants de Pasqual Blanca (Ctra. de Roda-Av. Bernat Calvó, s/n) i la Llar d'Infants de la Serra de Sanferm (C. del Gurri, s/n). Les tres llars d'infants ofereixen 82 places cadascuna, dividides en 2 grups de 8 nens/es de 0 a 1 any; dos grups de 13 nens/es d'1 a 2 anys; i dos grups de 20 nens/es de 2 a 3 anys. La posada en funcionament d'aquestes tres llars d'infants municipals respon a la finalitat de donar cobertura a les demandes socials i laborals existents al municipi. En paraules del primer tinent d'alcalde, Xevi Solà, "la gestió externalitzada és un bon model, tal i com ho demostren les experiències amb l'escola municipal de música i l'escola de dibuix" i ha afirmat que "es pretén oferir un servei de qualitat, sense destruir res ni anar en contra de ningú." Aquest punt s'ha aprovat amb els vots favorables dels tots els grups municipals excepte ICV, que s'ha abstingut.
Aprovació de les mesures d'adequació de les installacions i aparells d'illuminació exterior i interior de la ciutat de Vic pel què fa a la contaminació lluminosa que poden produir, segons el què estableix el reglament per a la ordenació ambiental de l'enllumentat per a la protecció del medi nocturn.
Aprovació provisional del Pla especial d'ordenació urbanística de l'illa delimitada pels carrers de Santa Joaquima Vedruna, Bisbe Torras i Bages, Sant Segimon i plaça Divina Pastora, presentada per la Comunitat de Germanes Carmelites de la Caritat. Aquest pla especial respon a la necessitat de definir la volumetria definitiva d'aquesta illa per a installar-hi un equipament públic, concretament una sala esportiva per a ús del collegi Escorial de Vic.
Acord de revisió de les tarifes del pàrquing de la plaça Major per a l'exercici 2008, relativa a l'actualització de preus que s'aplicaran a partir del dia 1 de gener de 2008, segons condicions reguladores de la concessió amb l'empresa gestora de pàrquing, SABA, Aparcaments, S.A. La tarifa de 0,0317 €/minut passa a 0,0328 €/minut, fet que suposa un increment del 0,011 €/minut (imports amb IVA inclòs), calculat a partir de la variació experimentada per l'IPC del 2007 respecte del 2006.
Aprovació de l'increment de tarifes del servei de taxi de la ciutat de Vic, en un 4,91% per a l'exercici de 2008. Així doncs, la baixada de bandera es situa en 2,90 € i el preu per kilòmetre urbà en 1,00 € per als dies laborables. Per als dissabtes i festius, les tarifes són de 3,65 € per a la baixada de bandera i de 1,15 € per kilòmetre urbà.
Aprovació dels preus que regiran la gestió de residus a les installacions del Consorci per a la Gestió de Residus Urbans d'Osona per a l'exercci del 2008. L'augment aplicat respecte els preus del 2007 és del 3,5%. Així doncs, l'import total per a la gestió de residus serà de 41,11 € per tona (IVA inclòs), import que resulta de sumar la tarifa actualitzada per al 2008, de 31,11 € per tona, més el cànon sobre la deposició de residus, que es manté vigent en els 10 €. Pel què fa a la planta de selecció de la fracció multiproducte, es preveu una tarifa de 62,02 € la tona (IVA inclòs) per al manteniment i gestió de la planta. Per als municipis que recullen selectivament la fracció orgànica, els preus seran de 48,48 € per tona (IVA inclòs).
Finalment, s'ha aprovat una proposta per la via d'urgència, en què s'ha declarat bé cultural d'interès local l'antic molí medieval descobert a la planta baixa de la masia de Sant Llorenç, situada al sector d'El graell, la seva canalització i sistema de conducció d'aigua, amb les restes arqueològiques trobades a aquest entorn, de conformitat amb els articles 15 i 17 de la Llei de Patrimoni Cultural. En el lloc on hi ha les restes del molí hi ha d'anar un bloc de pisos. La proposta s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte ICV, que s'ha abstingut.
De les mocions presentades se n'han retirat tres i tres més no han prosperat. La moció de la CUP sobre la situació insostenible de RENFE s'ha aprovat amb els 7 vots favorables de PxC, CUP i ICV. L'equip de govern ha demanat que es retirés la moció i es fes una declaració conjunta de tots els partits. L'equip de govern ha demostrat en moltes ocasions la seva queixa constant per la situació de RENFE i ha reclamat repetidament millores en aquest servei. Pel fet que aquesta declaració conjunta no ha progressat, l'equip de govern s'ha abstingut en la votació.
