Aquest iniciativa forma part del cicle de presentacions que Andreu realitza per explicar el seu programa municipal als ciutadans de Vic. El passat dia 20 de desembre el candidat ja va parlar de benestar.
- Notícia sobre la presentació del programa de benestar
COMUNICAT DE PREMSA
RESUM DE LA PRESENTACIÓ DE LES PRINCIPALS LÃNIES DEL PROGRAMA DE COMERÇ D'ERC-VIC
Avui, dimarts dia 9 de gener, a la plaça del Canonge Collell de Vic, el nostre candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Vic, l'Àngel Andreu, ha fet la segona presentació del cicle de presentacions per fer conèixer a tots els ciutadans i ciutadanes les propostes d'Esquerra per a la ciutat de Vic.
En aquesta segona presentació s'ha tractat el tema de "Comerç":
RESUM:
A Vic, el comerç és en un dels motors econòmics més importants del que moltes persones i famílies en viuen directament.
És molt important que des de l'administració local es vetlli pel creixement i consolidació del sector.
Convertir Vic en l'aparador del comerç català.
Cal potenciar que a Vic hi hagi un comerç propi, innovador i diferenciat d'altres ciutat tals com Manresa o Granollers.
Hem de fer de Vic una ciutat còmoda per anar a comprar, des de productes tradicionals, de moda, o de qualsevol tipus d'oferta. Volem tot allò que sigui global sense renunciar a allò tant propi, que faci de Vic una ciutat on es combini tradició i modernitat.
Vic també ha d'exercir la seva capitalitat a nivell comercial. De la mateixa manera que els habitants de pobles i ciutats veïnes venen a Vic a fer gestions en organismes oficials, per anar a l'Hospital o als jutjats, també han de concebre aquesta capitalitat per venir a comprar i a gaudir de la oferta de lleure i restauració.
Per això des d'Esquerra fem les següents propostes englobades amb tres punts concrets:
Suport al comerç de proximitat:
El comerç de proximitat dona vida als barris.
Degut al creixement de Vic, hem d'apostar per un comerç pròxim al ciutadà, ja que la proximitat es una peca clau en l'estructura econòmica i social dels nostres barris i un estalvi de temps i diners pels compradors.
Cal tenir un comerç de barri que ens permeti realitzar les compres sense desplaçaments, especialment de productes de primera necessitat.
Resumint, volem uns barris equilibrats comercialment. Per tant, fem les següents propostes:
1.-Â Facilitar la reforma dels petits comerços.
2.-Â Fer un estudi de les mancances comercials que té cada barri.
3.- Fomentar un comerç de proximitat a tots els barris, i que sigui el màxim de diversificat especialment en productes de primera necessitat.
4.-Â Facilitar l'establiment de nous comerços.
Més promoció exterior:
Des de l'Ajuntament cal obrir les portes de la ciutat de Vic fent promocions del seu patrimoni històric, cultural, estudis universitaris o rutes turístiques, així com de la diversitat de comerços i locals de restauració ubicats a la ciutat.
A Vic tenim un reconeixement important arreu de Catalunya per les seves fires i mercats com són el Mercat del Ram, el de Musica Viva o el Medieval entre d'altres. Aquests esdeveniments omplen la ciutat de visitants de la comarca i de fora, però son puntuals i s'haurien d'aprofitar per donar a conèixer el patrimoni històric, cultural, turístic i comercial per possibles noves visites.
El potencial de la nostra ciutat i de la nostra comarca és molt gran. Vic ha d'apostar molt seriosament per una oferta de turisme estable.
Per tant, fem les següents propostes:
1.- Promoció exterior incidint en els conceptes: Vic ciutat-comerç, consum de qualitat, oferta variada.
2.- Promoció exterior de la nostra oferta turística.
3.- Fomentar la creació de més places hoteleres.
4.- Incidir que en els esdeveniments tal com el Mercat del Ram, Mercat Medieval, etc, els nostres comerciants i els productes propis de la nostra comarca tinguin un lloc preferent.
Millora de l'accessibilitat:
Per poder millorar la mobilitat de Vic cal tenir present tres períodes de temps:
1.- Dies feiners, festius i diumenges
2.- Dies de mercat
3.- Esdeveniments puntuals.
2.- Dies de mercat
3.- Esdeveniments puntuals.
Durant el primer grup, seria important la minimització dels cotxes aparcats en superfície, potenciant els aparcaments soterranis a partir de suavització dels preus dels mateixos.
Â
Els dies de mercat, facilitar aparcaments exteriors gratuïts i incrementar la freqüència de pas del transport públic des dels aparcaments al centre de la ciutat.
Â
Els dies de mercat, facilitar aparcaments exteriors gratuïts i incrementar la freqüència de pas del transport públic des dels aparcaments al centre de la ciutat.
Els esdeveniments puntuals, Mercat del Ram, de Musica Viva o Medieval, l'afluència de visitants és molt important i cal buscar zones a l'exterior de la ciutat per transformar-les en aparcament de cotxes amb connexió a la ciutat mitjançant transport públic.
Altres factors que afecten directament la mobilitat i la circulació, hauran de valorar-se, estudiar i preveure en el desenvolupament del Pla Urbanístic de la ciutat. Aquest és un tema que no permet improvisacions i cal que els estudis que es vagin realitzant tinguin en comptes aquest factors.
Per això fem les següents propostes:
1.- Potenciar l'ús dels aparcament soterranis.
2.- Augmentar l'oferta d'aparcament públic als barris perifèrics i potenciar-ne la seva utilització.
3.- Connectar amb transport públic els aparcaments dels barris perifèrics amb el centre de la ciutat, especialment els dies de major afluència.
4.- Millorar la rotulació viària.
Per últim, aprofitant que a la Universitat de Vic ja disposem d'una facultat d'empresa i comunicació, des de l'Ajuntament es podria plantejar fer uns estudis de comerç avançats.
Àngel Andreu i Guillem
Candidat d'ERC a l'alcaldia de Vic
Candidat d'ERC a l'alcaldia de Vic