«Tornarem a guanyar», el missatge d'Albert Castells al míting de Junts a Vic

La capital d'Osona ha estat l'escenari de l'acte final de campanya de la formació, per on han desfilat els dirigents "verd esperança" esperonant el candidat vigatà, que alerta d'una "suma de partits" per allunyar-los de l'alcaldia

La cúpula de Junts, al final del míting d'aquest dijous a Vic.
La cúpula de Junts, al final del míting d'aquest dijous a Vic. | Adrià Costa Rifà
25 de maig del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 18:59h


Entre estelades, aplaudiments i acompanyat d'Anna Erra, Josep Rull, Jordi Turull i Laura Borràs -entre altres personalitats-, l'alcaldable de Junts per Vic, Albert Castells, començava a acariciar el feu vigatà. El míting final de la formació, celebrat aquest dijous al Sucre, ha aplegat els dirigents "verd esperança" en l'esprint final cap a les urnes. El cronòmetre ha començat el compte enrere i Junts per Vic espera revalidar la majoria absoluta que va aconseguir l'actual alcaldessa a les eleccions del 2019.

A Vic, el 28 de maig està en joc "quin model de ciutat volem" insisteix Anna Erra, qui ha governat la capital d'Osona els darrers vuit anys teixint una ciutat "admirada i orgullosa dels seus orígens, que posa les persones al centre", tal com remarquen els seus companys de partit. La representant vigatana, que ha pujat a l'escenari entre ovacions, ha exaltat a un auditori ple de gom a gom a fer confiança a Castells: "L'Albert és la garantia de futur".

No serà fàcil per l'alcaldable de Junts per Vic superar el llegat que deixa Anna Erra, de qui Rull n'ha destacat la seva "serenor i determinació" i Turull n'ha ressaltat el "lideratge", fil que ha agafat també Borràs, que no s'ha oblidat de saludar des de la tarima a Pilarin Bayésla ninotaire vigatana va de suplent a la llista de Junts a la capital d'Osona-. El colofó final a l'homenatge de la que serà alcaldessa de la ciutat fins al pròxim diumenge ha anat a càrrec de Carles Puigdemont, que a través d'un missatge enregistrat li ha agraït la lleialtat: "Has estat un referent pels alcaldes i alcaldesses del país". Tampoc s'ha oblidat de Castells a qui ha definit com un perfil "continuador" i recordant-li que "Vic és una ciutat important pel projecte nacional".

"Mantenir el model de ciutat" i l'herència d'Anna Erra és el gran repte que entoma Albert Castells aquest 28-M. L'alcaldable presenta un projecte continuista pels pròxims quatre anys que incorpora cares noves i a on la transició energètica, la diversificació de l'economia, el foment de la cultura o la cohesió social en són aguns dels pilars indestriables. El candidat ha posat en valor l'equip que l'acompanya als comicis i està convençut que diumenge sortiran reforçats de les urnes: "Tornarem a guanyar". Amb tot, alerta d'una possible "suma de partits" per allunyar-los l'alcaldia vigatana. És per això que ha demanat a la ciutadania que vagi a votar, i que ho facin pel projecte de Junts.