Vic ret homenatge a Pep Musté i Teresa Putellas

Unes 200 persones es van concentrar a la plaça Major de Vic en l'acte de reconeixement als que van ser "els primers referents polítics" de tota una generació

Acte d'homenatge a Pep Musté i Teresa Putellas a la plaça Major de Vic.
Acte d'homenatge a Pep Musté i Teresa Putellas a la plaça Major de Vic. | Twitter ACN Vic
Redacció
01 de febrer del 2023
Vic va retre homenatge, aquest diumenge, a Pep Musté i Teresa Putellas, en reconeixement de la seva trajectòria i compromís polític i social. La plaça Major de Vic va ser l'escenari de l'acte, a on es van congregar unes 200 persones. D'aquesta manera, Musté i Putellas van tornar a la seva parada del mercat, però aquesta vegada, en qualitat d'homenatjats.

En el marc de l'Operació Garzón, Pep Musté va ser detingut l'any 1992, considerat com un dels líders de Terra Lliure, i va ser condemnat a 100 anys de presó per delictes de terrorisme. Va estar quatre anys empresonat, a on va patir tortures, fins que va ser indultat. Un temps que va marcar també a la seva parella, Teresa Putellas, que durant l'acte va voler agrair a tothom que havia fet possible el retrobament.

Diversos col·lectius de l'esquerra independentista van col·laborar a l'homenatge, i tots ells van coincidir en destacar que Musté i Putellas van ser "els primers referents polítics" de tota una generació, dues persones que representaven valors com la constància i la resiliència. Un retrobament emotiu on van participar els pares de Guillem Agulló, exmembres del Casal Independentista Manel Viusà, el Moviment de Defensa de la Terra o els represaliats del 92, entre altres.

A dalt de l'escenari, i entre agraïments, Musté va dir que "una vegada més, faria una crida a perdre la por i ser conseqüents amb la lluita que van començar persones anònimes per portar a terme la independència nacional i social del nostre país". Per la seva banda, Putellas va voler homenatjar "a tots els familiars dels represaliats, detinguts i empresonats", i afegia que "a Catalunya sempre n'hi ha hagut, i poques vegades se'ns recorda".
Arxivat a