Di Croce dirigeix una recerca en el tractament de la leucèmia al Centre de Regulació Genòmica (CRG) a Barcelona. Encara que diversos estudis suposaven que la leucèmia es produïa en gran mesura per agents externs, les anomalies genètiques també són importants en el desenvolupament d'aquesta malaltia. Els investigadors del CRG de Barcelona i del IEO (Institut Europeu d'Oncologia) de Milà, han descrit un dels mecanismes epigenètics que indueixen la leucèmia promielocítica aguda (APL). Aquesta és una variant de la leucèmia mieloide aguda que pateixen prop del 15% dels adults afectats per aquesta malaltia.
Aquests avenços van ser publicats per la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) pel grup de "Eventos Epigenéticos en Cáncer" del CRG, que lidera Luciano Di Croce, i suposen un avenç en el coneixement de la leucèmia i de noves dianes farmacològiques que podrien convertir-se, en el futur, en potencials teràpies contra el càncer.
Aquesta ha estat una xerrada-colloqui a càrrec d'una persona dedicada a la investigació que ha explicat la seva tasca, tant des del vessant científic com humà. L'ha promogut el Departament d'Educació, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), dins del Dia de la Ciència a les Escoles, en el marc de la Setmana de la Ciència. S'ha adreçat a alumnes de batxillerat amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès dels més joves vers la ciència i la tecnologia. L'activitat ha estat coordinada pel CRP d'Osona i forma part de les 100 sessions simultànies, que a la mateixa hora s'han fet a tot Catalunya.