
Aquest proper cap de setmana, 16 i 17 de gener, es durà a terme el cens d’ocells aquàtics hivernants de l’Alt Ter coordinat pel Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) del Museu industrial del Ter. La iniciativa pretén comptabilitzar tots els ocells que es puguin identificar així com observacions d'altres animals com els petits mamífers relacionats amb el medi fluvial (rata, rata d’aigua o ratbuf, senglar, guilla, teixó, llúdriga, visó americà, etc) i els seus rastres.
Paral·lelament a cada recorregut matinal, de capvespre també es fan censos específics de les joques o ajocadors d'ardeids, corbs marins i làrids presents a cada sector. En aquests censos es recullen diverses dades de localització i meteorologia. El cens abasta des de Camprodon a la presa del Pasteral, a la Selva.
Els col·laboradors són majoritàriament membres de GEDENA-Ripollès i del Grup de Naturalistes d’Osona (ICHN) però compta, a més, amb un gran nombre de voluntaris. Segons els organitzadors no és necessari ser un gran expert en ornitologia ja que cada grup compta amb un coordinador.
Si les condicions meteorològiques d’aquest dissabte fossin adverses, el cens es faria l’endemà -o un dia de la setmana entrant ja que el període per realitzar-lo finalitzar el proper dimecres 20 de gener-.
Els voluntaris s'han d'apuntar a un dels deu sectors en el qual es divideix el cens. Per fer-ho cal adreçar-se al CERM a través del seu web. En el cas del Ripollès hi ha un sol tram entre Camprodon i l'aiguabarreig amb la riera de Vallfogona al terme de les Llosses.
- Més informació dels trams i dels coordinadors al web del CERM-MIT