Ara fa un any, en la primera trobada, els administratius havien fet arribar demandes laborals que “malauradament no han estat resoltes”. Entre aquestes hi havia l'augment de les possibilitats de promoció de titulacions i categories entre els professionals, igualar els plusos dels coordinadors indistintament de la categoria d'origen o pagar un complement als administratius que fan tasques d'informàtica. Per José Maria, la direcció “està absolutament d'acord” que es retribueixi als treballadors “per la seva feina i responsabilitat i no per la categoria d'origen” però assegura que això només serà possible quan s'obri el període de negociació col•lectiva.
A la jornada d'aquest dijous a Vic es volia “estimular el treball administratiu”, segons Isabel Vallbé, coordinadora de la trobada. Per Vallbé, cada vegada la “tasca de l'administratiu en la sanitat es més complicada”, i per tant es requereix d'un personal “amb més capacitació”. El motiu de l'augment de la complexitat és “l'evolució pròpia de les tasques” amb un sistema sanitari “cada vegada més informatitzat, amb més control mèdic a la població” i on el paper important “de coordinació entre l'administratiu i el personal mèdic és cada vegada més important”. Per Vallbé se “l'ha de potenciar perquè és la primera persona del sistema sanitari que veu l'usuari”.
Entre les temàtiques de la jornada hi ha hagut l'actuació dins de l'equip de treball, la interrupció de la consulta dels professionals mèdics, la intimitat i confidencialitat dels pacients, la promoció de la petició de visites a través d'Internet o l'atenció a la població immigrada.
La jornada s'ha fet en un espai habilitat al recinte firal del Sucre durant tot el dijous. La consellera de Salut, Marina Geli, ha estat l'encarregada de tancar-la.